Rukomet
66

Igor Karačić: Prvi put sam igrao protiv brata na SP-u, žao mi je što je BiH ispala

Piše: M. Nukić
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Rukometna reprezentacije Republike Hrvatske briljirala je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva te se plasirali u osminu finala gdje ih čeka susret s Brazilom. Hrvatski rukometaši kazali su kako je BiH večeras bila u malom padu uvjereni da je to zbog poraza u meču protiv Tunisa i ispadanja sa SP-a.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Nije lako igrati protiv hrvatske reprezentacije koja ima veliki rejting na evropskim i svjetskim takmičenjima. Sigurno im nije bilo lako igrati ovu utakmicu. Ja sam zadovoljan igrom naše ekipe, svaki igrač je maksimalno iskoristio svoju minutažu", rekao je hrvatski rukometni reprezentativac Igor Karačić.

Ovaj susret bio je za njega poseban jer je igrao protiv svoga brata Ivana.

"Igrali smo dosta puta jedan protiv drugog, ali ovo je prvi put da igramo na SP-u. Žao mi je što su ispali. Ova utakmica bi sigurno bila drugačija i igrači BiH bi dali svoj maksimum, te pokazali koliko vrijede da je ishod s Tunisom bio drugačiji", kazao je Karačić.

Golman hrvatske selekcije Filip Ivić zadovoljan je igrom svoje ekipe i smatra da su zasluženo pobijedili.

"Bili smo borbeni od prve do zadnje minute. Primio sam nekoliko golova koje nisam trebao, ali sam se skoncentrirao pred kraj i bilo je dobro. Sada nas čeka teška utakmica sa Brazilom", rekao je Ivić.