Junak Hrvata
0

Karačić presretan zbog zastava s gradovima BiH: Vidio sam druženje navijača, to je prelijepo

D. P.
Rukometaš iz Mostara ponosan je na viđeno (Foto Klix.ba)
Rukometaš iz Mostara ponosan je na viđeno (Foto Klix.ba)
Rukometni reprezentativci Hrvatske obratili su se medijima nakon velike pobjede nad Španijom, a njihove riječi zabilježio je reporter portala Klix.ba u Mannheimu.
Hrvatska reprezentacija slavila je s nevjerovatnih 10 golova razlike protiv Španije koja se smatra jednim od najvećih favorita turnira. Mlada reprezentacija naših susjeda zablistala je od prve do posljednje minute i iskazala kandidaturu za visok plasman.

Jedan od najiskusnijih hrvatskih rukometaša Igor Karačić ističe da su svi dali svoj maksimum i da je ovo bila nestvarna partija njegovih reprezentativaca.

"Nestvarna utakmica i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Presretan sam i ponosan i ispunjen sam gledajući ovu mladež kako se bori. To je preduslov i prvi korak. Ulazit ćemo iz utakmice u utakmicu ovako. Svi smo igrali, sve ono što je selektor tražio, a to je da svaki igrač zna šta radi. Svi smo dali maksimum i pokazali kako se treba igrati", rekao je Karačić.

Rođeni Mostarac ponosan je jer je vidio brojne zastave gradova iz Bosne i Hercegovine na tribinama, a ispunjava ga i današnje druženje navijača BiH i Hrvatske, što ste već mogli pročitati na portalu Klix.ba.

"Svaka čast i njima, preponosan sam na to. Ne znam koliko sam zastava danas vidio iz Livna, Mostara... Prelijepo je to. Vidio sam danas i da su se navijači iz BiH i Hrvatske družili, pročitao sam. To je prelijepo i fantastično, tako svi trebamo živjeti i radovati se pobjedama naših susjeda", dodao je Karačić.

Golman Matej Mandić poručuje da je ovo pokazatelj sjajnog rada reprezentativaca na pripremama.

"Pripremali smo se puno, govorili smo to i ranije tokom priprema koliko dobro smo se spremili. Danas smo to pokazali. Fantastična odbrnaa tokom prvog poluvremena, bez tehničkih grešaka. S takvom odbranom uspjeli smo napraviti rezultat", dodao je Mandić.