Veliko priznanje
0

Edin Bašić u najboljoj ekipi francuskog rukometnog prvenstva

Totalsport
William Accambray, lijevi vanjski rukometaš Montpelliera i francuske reprezentacije, izabran je za rukometaša sezone u francuskoj ligi.

Ujedno je 23-godišnji rukometaš proglašen najboljim mladim igračem prvenstva.

U idealnom sastavu sezone mjesto srednjega vanjskog okupirao je naš 32-godišnji rukometaš u ekipi Chamberyja Edin Bašić. Uz njega u najboljem sastavu sezone iz Chamberyja još su se našli reprezentativac Xavier Barrachet na desnome vanjskom te Gregory Detrez na poziciji kružnog napadača.

Najbolji golman sezone je Vincent Gerard iz Dunkerquea, najbolje lijevo krilo legendarni Michaël Guigou iz Montpelliera, odnosno Maxime Derbier iz Istresa.

To znači da u najbolju ekipu nisu ušle niti najveće zvijezde Montpelliera, poput Nikole Karabatića ili Vida Kavtičnika. Benjamin Gille, mlađi brat HSV-ovih Guillaumea i Bertranda, najbolji je odbrambeni igrač, a Philippe Gardent najbolji trener sezone. Obojica su također iz Chamberyja.

Dva kola prije kraja takmičenja Montpellier je osigurao naslov prvaka. Ima nedostižna četiri boda više od Chamberyja. Upravo je drugoplasirani sastav tabele Montpellier deklasirao u subotnjem meču 24. prvenstvenog kola pobijedivši pred vlastitom publikom 34-25.