Velika drama
0

Austrijanci potvrdili epitet pozitivne priče na Euru: Pogledajte kako su utišali 19 hiljada Nijemaca u Kölnu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometna reprezentacija Austrije je uz Farska Ostrva najbolja priča rukometnog Evropskog prvenstva, a to su dokazali i na utakmici protiv domaćina Eura Njemačke.
Nijemci prije ove utakmice nisu nikada izgubili u Lanxess Areni u Kölnu, imali su sedam utakmica i isto toliko pobjeda dok su protiv Austrijanaca kroz historiju zabilježili devet trijumfa i remi.

Drugi remi je došao sinoć u prepunoj dvorani u Kölnu, bilo je 22:22, a tim bodom na kraju više mogu biti zadovoljniji Austrijanci što su i pokazali slavljem nakon susreta.

Domaći navijači koji su bili velika većina u kultnoj dvorani u Kölnu su bili izuzetno razočarani pogotovo jer im je plasman u polufinale doveden pod znak pitanja.

Najbolji kod Njemačke je bio Juri Knorr sa šest golova dok je Timo Kastening dodao četiri, a Andreas Wolff je imao 14 odbrana.

Na drugoj strani Nykola Bilyk je postigao pet golova dok je na golu briljirao Constantin Mostl sa nevjerovatnih 17 odbrana i zasluženom nagradom za najboljeg igrača susreta.

Do kraja drugog kruga takmičenja Nijemci će igrati protiv selekcija Mađarske i Hrvatske, a Austrijance očekuju dueli sa Francuskom i Islandom.