Održana Noć gladijatora
2

Redžović pobijedio Perkovića i postao Mediteranski prvak

Piše: E. Isanović
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Klub borilačkih sportova Gladijator, u saradnji s bokserskom promotorskom kućom Sturm Box Promotion, organizirao je borilačku manifestaciju "Noć gladijatora IV", koja je večeras održana u Sarajevu u maloj dvorani Centra Skenderija. Glavnu borbu imali su bivši K1 šampion, a sada bh. bokser Adnan Redžović i interkontinentalni WBA boks prvak Ivica Perković iz Hrvatske. Nakon 12 rundi sudije su jednoglasno odlučile da je Redžović pobjednik.

Inače, oni su vodili borbu za mediteransku WBA titulu. U uvodu treba istaći da je na vaganju Perković bio teži 18 kilograma od bh. boksera. On je imao 119 kilograma, dok je Redžović imao 101 kilogram.

U prvoj rundi oba boksera pokazali su oprez i respekt prema suparniku. Korisne savjete bh. predstavniku, pored njegovog trenera Erovića, davao je i svjetski prvak Adnan Ćatić. Druga runda protekla je u razmjeni udaraca.

Identičan scenarij bio je u trećoj i četvrtoj rundi. Tada je bilo jasno da će ovo biti izuzetno iscrpljujući meč. U šestoj rundi Redžović je svom suparniku zadao nekoliko dobrih udaraca. Ćatić mu je konstantno naglašavao da se treba više kretati u ringu.

U sedmoj rundi Perković je bio bolji. U osmoj je bh. bokser krenuo odlično, ali je u jednom momentu hrvatski predstavnik bio u prednosti. Deveta i deseta runda protekle su u razmjeni udaraca, a bio je vidljiv umor kod oba boksera.

U posljednjih šest minuta situacija se nije promijenila pa su sudije odlučile pobjednika. Sva trojica sudija dali su prednost bh. bokseru i proglasili ga pobjednikom.