124 osvojene medalje
0

Plivački klub Sport time u 2023. briljirao od Australije do regiona

H. H.
Foto: Plivački klub Sport time
Foto: Plivački klub Sport time
Sa 124 osvojene medalje uz dva pojedinačna i rekord Bosne i Hercegovine u ženskoj štafeti na Otvorenom državnom prvenstvu BiH održanom 29. i 30. decembra na Olimpijskom bazenu "Otoka" Plivački klub Sport time iz Sarajeva okončao je najuspješniju godinu u svojoj istoriji.

U historijatu skoro dvije decenije postojanja jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, 2023. ostaće upisana kao godina u kojoj su pomjerene brojne rezultatske granice. Plivački klub Sport time u godini za nama iznjedrio je broje plivačke reprezentativce, koji su činili okosnicu državnog tima Bosne i Hercegovine na najznačajnijim sportskim događajima širom planete.

Bila je to godina u kojoj su Iman Avdić, Ajša Gušić, Kenan Dračić, Arian Kadić i društvo iako još uvijek omladinci pokazali da je pred bh. plivanjem svijetla i uspješna budućnost.

„Godinu smo završili sa više od 1.500 osvojenih medalja na svim takmičenjima na kojima smo nastupili širom svijeta, a sve smo začinili sa ovih 124 sa Otvorenog državnog prvenstva BiH. Ponosno sumiramo rezultate godine na izmaku sa spoznajom da budućnost dočekujemo opravdano sa velikim očekivanjima. Dokazali su to naši takmičari svojim nastupima u 2023. godini na takmičenjima od Australije, Japana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Izraela, do zemalja regije. Bili su na visini zadatka, obarali rekorde, nosili se ravnopravno sa konkurencijom. Stvoren je tim mladih ljudi koji je dokazao da se trudom, odricanjem i radom može postići mnogo. U svemu dugujemo i zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i Bh. telecomu čija je podrška činila značajan dio uspješnog puta u 2023. godini“, rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Šlag na tortu uspješne godine bilo je Otvoreno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine održano u petak i subotu na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu.

Plivački klub Sport time na državnoj smotri osvojio je 124 medalje, od čega 63 zlate, 37 srebrnih i 24 bronzane. Ajša Gušić i Arian Kadić postavili su juniorske rekorde BiH, dok je ženska štafeta u sastavu Ajša Gušić, Erin Hrustemović, Lamija Čaušević i Iman Avdić, postavila apsolutni rekord u disciplini 4X50 slobodno.