Trijumf domaćina
0

Hrvatska pobjedom u pravom spektaklu otvorila Evropsko prvenstvo u Dubrovniku

D. P.
Foto: Hrvatski vaterpolo savez
Foto: Hrvatski vaterpolo savez
U Zagrebu i Dubrovniku danas je otvoreno Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a domaća selekcija Hrvatske je na startu takmičenja odigrala pravi evropski klasik protiv Španije i slavila s ukupnih 14:12. Prethodno je meč u regularnom dijelu završen 9:9, pa je odlučen petercima.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu otvoreno je danas sa četiri meča. U prvom smo vidjeli pravu dramu i pobjedu Crnogoraca nad Francuzima boljim izvođenjem penala.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 10:10, a onda su Crnogorci slavili na penale rezultatom 10:9. Italija je pregazila Gruziju rezultatom 22:5, da bi Grčka u uzbudljivom meču bila bolja od Mađarske rezultatom 10:8.

Završni meč dana bio je prava poslastica i derbi. Hrvatska je u bazenu u Gružu (Dubrovnik) dočekala Španiju i meč je bio dramatičan do posljednje sekunde.

Španci su većim dijelom susreta vodili, a na poluvrijeme se otišlo s plus dva za pirinejsku selekciju. Popularne Barakude su se u četvrtoj četvrtini potpuno vratile u igru i tada se igralo gol za gol. Susret je završen rezultatom 9:9 pa se pristupilo izvođenju penala.

Izabranici selektora Ivice Tucaka bolje su se snašli na penalima i slavili na kraju pobjedu s ukupnih 14:12.

Barakude takmičenje nastavljaju prekosutra u duelu protiv Francuske, dok će Španija odmjeriti snage s Crnom Gorom u drugom kolu.

Svi rezultati prvog dana:

Crna Gora - Francuska 20:19 (nakon peteraca)

Gruzija - Italija 5:22

Mađarska - Grčka 10:8

Hrvatska - Španija 14:12 (nakon peteraca)

Tabela:

Standings provided by Sofascore