Susret na Koševu
16

Olimpik protiv Sarajeva bez šefa stručnog štaba, Hadžić najavljuje dobar meč

N. K.
Adnan Hadžić (Foto: FK Olimpik)
Adnan Hadžić (Foto: FK Olimpik)
Nogometaši Olimpika sutra će u okviru 15. kola Premijer liga Bosne i Hercegovine gostovati ekipi Sarajeva. Pred timom s Otoke je izuzetno zahtjevan susret u kojem se očekuje da prvenstveno odbrambeni dio tima bude na visini zadatka.
Olimpikov golman Adnan Hadžić jedan je od onih na kojim je najveća odgovornost u ovom duelu. U najavi utakmice na Koševu golman Vukova je istakao kako je njegov tim mogao i morao bolje u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Svakako da je moralo bolje, prvenstveno bodovno. Puno smo utakmica odigrali ravnopravno s našim protivnicima, ali je uvijek nedostajalo malo sreće ili koncentracije da prođemo bodovno puno bolje. Na nama je da se skupimo i da probamo do kraja jeseni skupiti što veći broj bodova, a onda tokom pauze dodatno se pojačati i pokušati ostvariti osnovni cilj za ovu sezonu, a to je opstanak u društvu najboljih", rekao je Hadžić u uvodu razgovora.

Sutra je pred Vukovima duel na Koševu, a Hadžić kaže da njegov tim ide na megdan gradskom rivalu kako bi se prikazao u što boljem svjetlu.

"Sarajevo je lider na tabeli i njihovi rezultati govore dovoljno o njima. Baz poraza su ove sezone, imaju najefikasniji napad i kada se sve sabere nakonstantnija su ekipa u ligi. Mi u susret na Koševu ulazimo bez nekog imperativa i sigurno da ćemo pokušati odigrati dobru utakmicu, postaviti se čvrsto na terenu i vidjeti šta će nam to donijeti u konačnici", rekao je Hadžić u najavi duela protiv FK Sarajevo.

Susret na Koševu igra se sutra s početkom u 15 sati, uz direktan prijenos na platformi MojaTV.

Ekipu će sa klupe, nakon odlaska Esada Selimovića, predvoditi Dževad Šarić, koju će tu funkciju obavljati do imenovanja novog šefa stručnog štaba.