Tuzla stiže na Grbavicu
128

Šta je Željezničaru potrebno da danas osigura opstanak u društvu najboljih

N. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Danas se na nogometnim terenima u Bosni i Hercegovini igraju prvi mečevi 30. kola Wwin lige, a igrači Željezničara imat će priliku da pred svojim navijačima zvanično osiguraju opstanak u društvu najboljih.
Dočekat će Željezničar od 18 sati na Grbavici ekipu Tuzla Cityja, a bilo kakva pobjeda nad ovim rivalom značila bi da je Željo tri kola prije kraja prebrinuo sve brige o opstanku u jednoj od najlošijih poslijeratnih sezona za ovaj klub.

Trenutno Plavi imaju šest bodova više od Tuzla Cityja, koji je u zoni ispadanja, pobjedom bi imao bolji međusobni omjer od ovog rivala i postao bi mu nedostižan u finišu sezone. Željin opstanak današnjom pobjedom ne bi ovisio o ostalim rezultatima aktuelnog kola.

Tuzla City će tražiti pobjedu za hvatanje koraka u trci za opstanak s Igmanom i GOŠK-om, koji su četiri, odnosno pet bodova ispred.

"Smatram da smo se skupili i uozbiljili i da u ovu utakmicu ulazimo veoma angažovano, ozbiljno i nadam se da pobijedimo i definitivno izborimo opstanak", poručio je uoči ove utakmice trener Željezničara Hajrudin Dino Đurbuzović.

Zanimljivo je da će večeras svoje mečeve odigrati i Velež i Zrinjski, a oba tima bit će domaćini u Mostaru, u razmaku od dva i po sata.

Velež će na stadionu Rođeni u 18 sati dočekati ekipu Posušja, koje će pokušati pobjedom zadržati korak u borbi za četvrto mjesto sa Sarajevom.

S druge strane, Rođeni su trećeplasirani sa četiri boda više od Sarajeva, a upravo će večeras pokušati da se iskupe navijačima za poraz od Bordo tima (3:0) u prošlom kolu na Koševu.

Posljednji današnji meč bit će hercegovački derbi Zrinjskog i Širokog Brijega, gdje će pod mnogo većim pritiskom biti Zrinjski jer Plemići pokušavaju dočekati kiks vodećeg Borca i ugroziti njegov put ka tituli prvaka.

Trenutno Borac ima pet bodova više od Zrinjskog, koji je i dalje aktuelni prvak BiH, ali sve je izvjesnije da će titulu morati prepustiti Banjalučanima. Ovaj duel počinje u 20:30 sati.

Prijenos svih utakmica gledatelji će moći pratiti na kanalima Arene Sport, a tekstualni prijenos utakmice s Grbavice je na portalu Klix.ba.

Raspored 30. kola Wwin lige:

Petak:

18:00 Željezničar - Tuzla City

18:00 Velež - Posušje

20:30 Zrinjski - Široki Brijeg

Subota:

13:30 Zvijezda 09 - Igman

16:00 Sloga - Sarajevo

20:45 Borac - GOŠK

Tabela: