Kvalitetne predstave
40

Zolotić standardan u Portugalu, Superliga ga pohvalila zajedno sa aktuelnim svjetskim prvakom

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Bosanskohercegovački nogometaš Nermin Zolotić je nastavio oduševljavati nogometnu javnost svojim predstavama u portugalskoj Superligi.

Nekadašnji član sarajevskog Željezničara, koji trenutno nastupa za Casa Piu, je među pet nogometaša koji su dosad "osvojili najviše lopti" u tamošnjem šampionatu.

Zolotić je u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježio 49 osvojenih lopti i dijeli četvrto mjesto u ligi zajedno sa Manuom iz Vitorije Guimaraes dok se ispred njega nalaze Claudio Falcao (Farense) sa 53, aktuelni osvajač Svjetskog prvenstva sa Argentinom Nicolas Otamendi (Benfica) sa 54 te Kialonda Gaspar (Estrela Amadora) sa 62.

Ovaj 30-godišnjak je ove sezone odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima za Casa Piu, a ranije je bio član matičnog Željezničara, Genta i Roeselarea u Belgiji te Istre u Hrvatskoj.

Bio je član U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za naše mlade nade je odigrao šest utakmica i postigao dva pogotka.

Dosad nije debitovao za seniorsku nogometnu reprezentaciju naše zemlje iako igra standardno u jednoj od najjačih liga u Evropi.