Nove nevolje u ekipi
0

Barišić doživio povredu, da li je konačno vrijeme da Zolotić dobije poziv u Zmajeve

D. P.
Barišić je 'out' nekoliko sedmica (Foto: FC Basel)
Barišić je 'out' nekoliko sedmica (Foto: FC Basel)
Mladi stoper nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Adrian Leon Barišić doživio je povredu za svoj Basel i po svemu sudeći propustit će naredno okupljanje Zmajeva.

Barišić se našao na jučer objavljenom spisku selektora Save Miloševića za dva posljednja kvalifikaciona meča reprezentacije BiH protiv Luksemburga i Slovačke. No, po svemu sudeći, neće ga biti na okupljanju.

Njegov Basel danas je na zvaničnoj stranici potvrdio loše vijesti. Barišić se povrijedio u srijedu u utakmici Kupa Švicarske protiv Kriensa, zbog čega će odsustvovati nekoliko sedmica.

"Adrian Leon Barišić trebao bi izbivati nekoliko sedmica. U kup utakmici protiv Kriensa u srijedu morao je biti zamijenjen zbog povrede koljena. Pregledi magnetskom rezonancom pokazali su da povreda nije teža, ali će Basel biti nekoliko sedmica bez centralnog stopera. Želimo ti brz oporavak", zvanično je saopćeno iz Basela.

Stoga, selektor Milošević morat će posegnuti za nekim novim rješenjima, a jedino smisleno u ovom trenutku čini se ime Nermina Zolotića, pouzdanog stopera koji već dugo igra sjajno u Portugalu, ali iz nekog razloga ne dobija šansu u reprezentaciji BiH.

Zolotić je dobijao priznanja za igrača utakmice protiv velikana kao što su Porto i Benfica, a nedavno je uvršten među pet najboljih defanzivaca jedne od najjačih evropskih liga zajedno s proslavljenim Nicolasom Otamendijem i još trojicom nogometaša.

Čini se da je to idealna prilika da ga Savo Milošević pozove i oproba u dresu Zmajeva.