Nogomet
113

Zlatan Nalić o utakmici BiH - Vels: Gdje nema starih ratnika, rađaju se novi heroji

Piše: Edin Isanović
Zlatan Nalić, koji je rođen u Banjoj Luci 1969. godine, imao je velike zasluge za posljednje uspjehe U-21 reprezentacije Švedske na Evropskom prvenstvu u koje je ovog ljeta održano u Češkoj Republici. Na kraju su Šveđani dotakli vrh.

Naš nogometni stručnjak već godinama je angažiran u švedskim reprezentativnim selekcijama kao trener-konsultant. Posljednjih dana Nalić je boravio u glavnom gradu BiH i prisustvovao je Simposaru. Za Klix.ba govorio je o utakmici BiH- Vels.

Prvo je pitao da li igra Edin Džeko. Kada je dobio odgovor da su male šanse, rekao je:

“U bitkama gdje nema starih ratnika, rađaju se novi heroji. Vjerujem da i večeras može biti tako. Ibišević može biti igrač odluke, igra u dobroj formi. Premda, teško je igrati protiv Velsa, pogotovo kada ih moraš napasti. Ovisni smo o bodovima i potrebna je pobjeda".

Dodaje kako Zmajevi moraju ići na trijumf te će zbog toga izabranici Mehmeda Baždarevića svjesno podići linije.

“Ako bude igrao Bale, to će mu ići u korist zbog brzine. Imat će dosta prostora da istrči kontru. Ipak, bio sam sudionik dosta ovakvih utakmica. Kada nastupaš oslabljen zbog povrede glavnih igrača, što je sada slučaj sa BiH, često su te utakmice neočekivano dobro završile za moj tim. I večeras se nadam pobjedi BiH i produženju nade za baraž. Kada sam se najmanje nadao, kada je bilo mnoštvo nesretnih okolnosti, obično se završavalo - sretno”, zaključio je Nalić.