Zaostali meč
5

Žižović: U ekipi Širokog Brijega svi su se oporavili, očekujem istinski derbi

FENA
Arhiv: Mladen Žižović (Foto: R. D./Klix.ba)
Arhiv: Mladen Žižović (Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon subotnje pobjede u gradskom derbiju protiv Veleža (3:1) nogometaše Zrinjskog u srijedu u zaostaloj utakmici prvenstva očekuje još jedan derbi, a protivnik Plemićima ovoga puta bit će Široki Brijeg.

"Kao i svaku utakmicu koju igramo kući, idemo na pobjedu. Utakmica protiv Širokog Brijega istinski je derbi i morat ćemo dati maksimalan angažman kao što je to bilo u utakmici protiv Veleža. Nadam se da su se moji nogometaši dovoljno odmorili i očekujem da će sutra biti rastrčani i agresivni, da od prve minute znamo šta nam je cilj", najavio je hercegovački derbi trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Većina nogometaša Širokog Brijega protekle dvije sedmice bili su izvan terena zbog infekcije koronavirusom, a ti su problemi sada iza kluba s Pecare.

"Koliko ja imam informaciju u ekipi Širokog Brijega, što mi je izuzetno drago, svi su se oporavili, tako da možemo očekivati istinski derbi, sličan svim onim derbijima proteklih godina", istakao je Žižović.

Dodao je kako je izuzetno važno uzimati bodove u utakmicama protiv izravnih protivnika u borbi za pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Nakon dvanaest odigranih utakmica Široki je u ovom trenutku na četvrtom mjestu tabele Premijer lige BiH s 21 bodom, dva više od šestog Zrinjskog.

"Široki je nakon velikih problema s koronavirusom ušao u dobar ritam i nakon pobjede protiv Olimpika, od kojeg smo mi izgubili, sigurno će doći u Mostar pun samopouzdanja. Mi ćemo, s druge strane, pokušati iskoristiti naš zanos i doći do nove pobjede", kazao je Žižović.

Hercegovački derbi igra se u srijedu u Mostaru od 16 sati, uz izravan prijenos na Arenasport televiziji.