Nogomet
3

Zidane: Pogba je budući kandidat za Zlatnu loptu, svi ga žele dovesti

Totalsport
Paul Pogba (Foto: AFP)
Paul Pogba (Foto: AFP)
Zinedine Zidane, pomoćni trener u Real Madridu, nahvalio je svog sunarodnjaka, talentiranog Juventusovog 20-godišnjeg veznjaka Paula Pogbu, kojeg vidi kao budućeg kandidata za Zlatnu loptu.

Pogbina je karijera procvjetala nakon što je u ljeto 2012. godine prešao iz Manchester Uniteda u Juventus. Ove sezone postigao je pet golova u 19 nastupa u Seriji A u redovima branitelja naslova i vodeće ekipe talijanskog prvaka.

PSG se sve češće spominje kao klub koji bi mogao dovesti Pogbu u svoje redove, ali Zidane tvrdi da će i drugi veliki klubovi krenuti u utrku za odličnim veznim igračem.

"Njega svi žele dovesti. Zakoju godinu će Pogba biti među trojicom finalista u utrci za Zlatnu loptu. Još je mlad, ali u budućnosti svakako može osvojiti Zlatnu loptu. To je nagrada koja svakom igraču koji je dobije promijeni život. Ja sam je osvojio 1998. godine, kada sam s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo. Ta mi je godina definitivno promijenila život", kaže veliki Zizou.

Zidane je iz Juventusa prešao u Real Madrid, u kojem je završio igračku karijeru. U svojoj izjavi sugerirao je zapravo kako bi njegovim putem mogao krenuti i Pogba.