Nogomet
0

Zenica: Pojačane mjere sigurnosti za utakmicu Čelik - Velež

FENA
Zenica
Zenica
Povodom večerašnjeg odigravanja nogometne utakmice između Čelika i Veleža na stadionu Bilino polje, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko – dobojskog kantona (ZDK) upozorilo je da će u cilju sprječavanja ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti, pojačati sigurnosne mjere, uoči, za vrijeme i poslije utakmice.

"Imajući u vidu dešavanja prilikom odigravanja nekih nogometnih utakmica u proteklom periodu, kada je usljed nezakonitog ponašanja navijača dolazilo do remećenja javnog red i mira, a time i do ugrožavanja lične i imovinske sugurnosti građana, MUP ZDK će skupa sa organizatorom preduzeti potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica odigrala u povoljnim bezbjednosnim uslovima", najavljneo je iz MUP - ZDK-a.

Upućen je poziv navijačima da se pridržavaju Zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom predstojeće utakmice.

Sejad Preldžić, generalni sekretar Čelika, izjavio je za Agenciju FENA da je iz Veleža stigla najava organizovanog dolaska dva autubusa sa navijačima ovog kluba, kao i da se očekuje veći broj mostarskih navijača koji će doputovati vlastitim vozilima.

"Gostujući navijači bi će smješteni u posebnom prostoru na sjevernoj tribini i vjerujemo da će utakmica proteći u fer i korektnoj atmosferi, bez ikakvih incidenata», izjavio je Preldžić, generalni sekretar NK Čelik.