Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja kao navijac Sarajeva nemogu da shvatim da neki idiot (davorin m.)moze reci nesto takvo o momku DJILDI kojeg sam licno poznavao,idiote glupi stidi se,DJILDA NEK TI JE VJECNI RAHMET!!
ma davorin je četalj koji se predstavlja kao navijač sarajeva,mislim provokacija iz udžbenika,ofirna do bola Đilda heroj odbrane grada,ja pitar ga poštujem nek mu je vječni rahmet
vrijednije su im one tri-četri titule pravaka iz druge lige Jugoslavije nego ta republička titula. Znamo da su plavi bili čest učesnik druge lige prije rata...skoro kao Čelik hehehehehehe
pa normalno kad smo pitarima više od 50 % ekipe dali, da nije nas bilo vi nikad ne bi postojali
Štaš, nisu imali UDBu da ih vadi kad zagusti ko Torpedo.
Tuzno je biti navijac sarajeva i iz mraka svoje sobe godinama gledati sampione plave boje.... Dok drugi osvajaju titule, moj sin Bolo lije suze, kune udbu, komunizam, partiju, tita, dragana dabica, sda, zijada blekica, dinu selomovica...Kune duge godine gdje takmicenje u kupu zavrse prije nego pocnu, kune ispadanje iz trke za titulu jos u zimskoj opremi...Kune neli lavor-stadion, kune Amara, Ivicu, pa ond opet kune neke redzepagice, selimovice...Kune traume dok dodje do tog lavora, spominje abortane, ludnice, groblje, jos ima strah od povratka sa nekog stadiona gdje se prije odrzavala korida...Tuzno, kaze i skolu je zavrsio a titule nema, mozda to tako treba da bude, vjerovatno se jos uvijek placa ceh udbe....
pREDLAZEM DA SE ŠTRUMFOVIMA DODIJELE TITULE IZ SLIJEDEĆIH SEZONA: 1723/24, 1867/68, 1212/13...........
O pitariiiiiiiiiiiiii, jadna li vam sudba jadne li vas stvori udba...... Ili ipak vam je drazi vas psiholog, mozda ipak broj titula ko modrica i brotnjo, cekaj mozda vise uzivate kada se oprostite od utrke za prvaka jos u zimskim jaknama ili vam je drazi dinamo drezden?? SVEJEDNO VI PITARI IMATE SISTEM JEL ONO 2010-2014? Hajd dobro, daBogda vam selimovic i slicni vjecno bili u klubu :)
Predlažem da se Željezničaru priznaju druga, treća i četvrta mjesta koja su osvojili kao aktivni sudionici prve nogometne NDH lige, te da na osnovu toga odigraju Europa ligu u nekim budućim, možebitnim, godinama kada ne budu uspijeli osvojiti nijedno od tih mjesta u domaćoj ligi. FK Sarajevo jest komunistilki tim, ili udbaški kako ga mnogi ignorantski šupci nazivaju, ali je to bilo u nastojanju da se u Sarajevu održi i nastavi revolucionarni duh koji su izgradili svi stanovnici grada Sarajeva boreći se protiv fašističkog okupatora i njegovih slugu. Dakle FK Sarajevo = Walter. Dok s druge strane, Željezničar je jedan klasični us..ški klub, koji je objeručke prihvatio da igra u NDH ligi, dok su Sloboda, Velež, Hajduk to s gnušanjem odbili i zbog toga bili zabranjeni i njihovi članovi proganjani. FKS je osnovan da se pokaže da u Gradu postoje nove snage i da se dokaže da je Grad raskrstio sa kvislinškim navikama i u sportu. A NKŽ treba da zahvali osnivačima FKS što uopšte postoji
nek si objasnio mamlazima
Buraz, mali točkolupači zaboravljaju, ili neće da se sjete, da su se odmah poslije II svijetskog rata trebali zvati "Naša krila", a sve zbog kompromitirajuće uloge i ukaljanog radničkog imena. 1946g. su osvojili titulu u BiH zato što su bili u punoj takmičarskoj formi, a malo i zbog toga što BiH nije imala ni jednog relevantnog predstavnika, jer su igrači Veleža, Čelika, Slobode izginuli i propali po logorima. Nakon "osvajanja" takve titule pred točkolupače je stavljen izbor; da se klub rasformira, a igrači rasiju po ostalim klubovima, ili da se osnuje novi klub sa novim imenom. Međutim, za ista UDB-a, ili OZN-a donosi srednje riješenje, da se igrači rasiju po klubovima u čitavoj BiH, a da ime ostane kao vječni pomen na sramotu i aktivno ućešće u NDH, s tim da se ime iz NK promijeni u SD Željezničar. A samo iz razloga, jer je narod bio željan bilo kavih sportskih dešavanja poslije rata. Samo zbog inicijative uprave FKS, koja je bila presudna, NKŽ je opstao kao klub.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I ja trazim da Uhapse Ivicu Osima zbog namjestanja utakmica iz bivse YUGE kao i njegovog retardiranog sina zbog namjestanja iz sadasnje BIH.... To vam treba priznati....Kakvih sve gluposti necete cuti od brkate spodobe???????
I Sarajevo i Željo su u Evropi primili po sedmicu, ako se ne varam.. Velež je isto imao jednu sedmicu u Evropi, samo što je dao a ne primio 7 ;-)
Varaš se vaginaleto plava,samo ste vi skretničari obrukali BiH fudbal :)
Želite izlaz iz krize i početi zarađivati legalno preko 15 000 kn mjesečno? Nudim vam za početak besplatno! Pokušajte ovim načinom koji vam nudim, olakšajte meni i sebi i primajte najkvalitetnije informacije iz par zemalja (SIGURNE INFORMACIJE). Link od moje stranice nalazi vam se pri dnu teksta. IRSKA, JAPAN, NORVEŠKA, ŠVEDSKA ---> to su zemlje iz kojih dobivam pouzdane informacije o nogometnim utakmicama. Prvo bi se Vama dokazao i poslao prvu utakmicu besplatno da zaradite jer ne želim uzimati Vaš novac unaprijed, a onda kasnije da dijelimo troškove koje šaljem njima. Čim dobijem parove upućujem ih vama na mail, a kvote su uvijek iznad 2, nekad i preko 4. Javite se na mail i poslati ću vam prvu utakmicu besplatno za početak. E-MAIL: sportnoza @ gmail . com (upišite spojeno) WEB STRANICA: sportnoza . bloger . hr (upišite spojeno)
i ja bi janjetine pa nema
Kod mene ima :)
Sta radite ovdje svi torpederi, brukate nas grad, gubite protiv gradine i crnogorskog nizeligasa zeta, opet ce te primiti petardu u europsku ligu, i to protiv ekipe iz san marina
JE.U TE PADEZI MALO mrARMANI IZ sJENICU
Nek nam odmah dodijele i pehar za sezonu 2013/14 da se ovi dušebrižni pitari bezveze ne sikiraju. Zna se ko je velikan mi smo titule osvajali a vi jos niste bili ni osnovani.
Ako budete opet kupovali utakmice kao ove sezone, neka vam dodjele.. ;)
Amar-tata tata,hocu tituju iz 1946 Ivica-dobro sine sredićemo to
Pitarske pičke
Željezničar za život cijeli
Željo šampion ooooooooooooooooooooooooooooooooo