Nogomet
100

Željezničar savladao Olimpic, Krupa bolja od Metalleghea, Vitez i Mladost remizirali

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 2. kolu BHT Premijer lige Željezničar je u gostima slavio protiv Olimpica rezultatom 2:0, Krupa je u gostima porazila Metalleghe (2:0), dok su Vitez i Mladost Doboj-Kakanj podijelili bodove (1:1).

Trener Željezničara Miloš Kostić u odnosu na meč protiv Sarajeva (1:1) proteklog vikenda izvršio je čak pet izmjena. Umjesto Memije, suspendovanog Husića, Bekrića, Beganovića i Pozdera zaigrali su Siniša Stevanović, Miroslav Stevanović, Blagojević, Bevab i Šećerović. Protiv Sarajeva Miroslav Stevanović i Blagojević nisu ni mogli igrati zbog suspenzije.

Četiri izmjene na drugoj strani napravio je Faik Kolar koji je umjesto Hadžića, Rastoke, Isića i Udovičića na teren poslao Drljevića, Milovića, Zolja i Pršeša. Olimpic je u 1. kolu poražen u gostima od Slobode (3:0).

Željezničar je u ovom meču bio izraziti favorit i od početka je kontrolirao meč. Prvu prijetnju Plavi su imali u 10. minuti kada je Blagojević šutirao sa distance, a Bandović uz poteškoće ukrotio loptu. Potom je u 14. minuti Lendrić uspio osloboditi se Zolja, ali mu je u ključnom trenutku pobjegla lopta i završila u rukama Bandovića.

Najbolja šansa stigla je u 18. minuti kada nakon centaršuta Siniše Stevanovića napadač Nikolić pogađa stativu.

Neugodna situacija zbila se u 22. minuti kada nakon duela sa Miroslavom Stevanovićem lijevi bek Olimpica Šahović nakratko ostaje bez svijesti, ali je nastavio meč.

Sjajnu šansu imao je Olimpic u 32. minuti kad je Lelić prošao golmana Fejzića, ali se u ključnom trenutku okliznuo iako je pred sobom imao poluprazan gol.

Nova prijetnja Plavih stigla je u 37. minuti kada je Lendrić natjerao Bandovića na intervenciju izborivši korner šutem sa oko 14 metara iskosa sa lijeve strane.

To su bili momenti kada je Lendrić stupio na scenu. U 41. minuti odlični napadač pogađa mrežu Olimpica, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda. Ipak, dvije minute kasnije Lendrić postiže gol na asistenciju Kosorića. Istina, situacija je bila diskutabilna i Lendrić je opet bio na granici ofsajda, ali sudija se nije oglasio. Na poluvrijeme se otišlo uz rezultat 1:0.

Željezničar je odlično otvorio drugo poluvrijeme i već je u 50. minuti stigao do pogotka preko Miroslava Stevanovića, ali pomoćni sudija neopravdano signalizira ofsajd. Samo nekoliko trenutaka kasnije isti sudija pokazuje na novi ofsajd kada je Lendrić izašao sam ispred Bandovića i ponovo je greška sudije bila očigledna.

Val napada Plavih rezultirao je novim pogotkom u 62. minuti kada nakon centaršuta Miroslava Stevanovića Boccaccini pogađa za 2:0.

Odličnu šansu za novi gol Plavih imao je rezervista Pozder u 89. minuti, ali bio je neprecizan.

Olimpic: Bandović, Šahović, Regoje, Kobiljar, Karić, Drljević, Milović (Zulčić 61'), Lelić, Zolj, Pršeš (Turković 60'), Vrdoljak (Rastoka 70').

Željezničar Fejzić, S. Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Blagojević, Bevab, Šećerović, Nikolić (Pozder 46'), Lendrić (Beganović 87'), Radinović (Bekrić 63'), M. Stevanović.

Metalleghe - Krupa 0:2

U sudaru ovosezonskih debitanata BHT Premijer lige Metalleghea i Krupe u Travniku, slavili su gosti rezultatom 2:0.

Prvi gol postigao je Koljić u 24. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Perić u 90. minuti. Sada Krupa ima četiri boda pošto je u 1. kolu remizirala sa ekipom Mladost Doboj-Kakanj (1:1) na svom terenu. Metalleghe je u 1. kolu u gostima rezultatom 3:1 savladao Čelik.

Metalleghe: Fejzić, Durak (Pljevljak 69'), Kovač, Smajić, Karađuz (Bibić 46'), Dujaković, Sakan (Radulović 46'), Rašić, Stakić, Pezo, Popović.

Krupa: Ilić, Redžić (Sadiković 71'), Damjanović, Jašarević, Koljić (Perić 69'), Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Milanović (Ljubenović 65'), Mirković.

Vitez - Mladost DK 1:1

Vitez je kod kuće remizirao sa ekipom Mladost Doboj-Kakanj (1:1). Gosti su poveli sa 1:0 golom Rizvanovića u 68. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Varupa u 78. minuti.

Ovo je drugi remi Viteza koji je u 1. kolu identičnim rezultatom remizirao sa Širokim Brijegom u gostima, a ista je situacija i kod Mladosti koja je u 1. kolu podijelila bodove sa Krupom (1:1).

Vitez: Tirić, Jevtić, Livaja (Stanić 81'), Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Đerić, Barišić (Varupa 75'), Sadiković, Kapetan (Novak 68').

Mladost Doboj-Kakanj: Hadžić, Galić, Bošković (Kuzmanović 54'), Husić (Rizvanović 65'), Sušić (Jusufović 75'), Šišić, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković.