Italija
0

Wolfsburg za Džeku od Juvea traži Sissoka i Diega

Totalsport
Momo Sissoko
Momo Sissoko
Pravi pregovori talijanskog Juventusa i njemačkog Wolfsburga oko transfera bh. nogometaša Edina Džeke u Torino tek trebaju početi, suština je napisa u dva najčitanija talijanska sportska dnevnika.

Milanska Gazzetta dello Sport tako piše da su u Wolfsburgu na uporno insistiranje Juventusova direktora Giuseppea Marotte odgovorili protuzahtjevom:

"Voljni smo pregovarati ako u proces uključite Moma Sissoka i Diega", poručio je navodno direktor Wolfsburga Dieter Hoeneß izrazivši time jasno zainteresiranost za Malijca i Brazilca, Juventusov tandem u veznom redu.

Torinski Tuttosport pak piše da će se Marotta s Hoeneßom po pitanju Džeke sastati ili u petak ili sljedećeg ponedjeljka, te da je pitanje transfera 24-godišnjeg golgetera u Torino itekako aktuelno.

Također, torinski dnevnik piše da bi Nijemci bili voljni pustiti Džeku za 35 miliona eura, pogotovo ako bi im Juventus svojim utjecajem bio voljan pomoći pri dovođenju njihove željene zamjene za Bosanca: 23-godišnjeg urugvajskog centarfora Palerma Edinsona Cavanija.

U međuvremenu, piše Gazzetta, Marotta je u srijedu otputovao za Moskvu gdje će pokušati zgotoviti transfer 26-godišnjega ofanzivnog veznjaka CSKA-a, Srbina Miloša Krasića. Plavokosog nogometaša, kojeg su talijanski mediji već proglasili nasljednikom Pavela Nedveda, Juventus je spreman platiti 12 miliona funti.

Srbijanski reprezentativac ugovor s ruskim klubom ima do kraja 2011. godine, dakle ovu i sljedeću sezonu u Rusiji.