Nogomet
11

Wenger: Özil dribla bolje i od Zidanea

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger, menadžer nogometaša Arsenala, tvrdi da njemački reprezentativac Mesut Özil, ljetošnje pojačanje Topnika iz Real Madrida, posjeduje ''tehničku jednostavnost'' koja je nekad krasila velikana francuskog i svjetskog nogometa Zinedinea Zidanea...

"Özil ima poseban kvalitet, uvijek brzo donosi prave odluke na terenu. U driblingu je čak i malo bolji od Zidanea. Za obojicu je svojstven sličan oblik tehničke jednostavnosti i skromnosti", rekao je Wenger, te istaknuo kako se Arsenal prošlog ljeta za usluge sjajnog njemačkog veznog igrača borio s francuskim prvakom PSG-om.

Na kraju je 25-godišnji Özil potpisao za Arsenal u transferu vrijednom 50 miliona eura. Wenger tvrdi da je presudio njegovo ranije zanimanje za Özill.

"Pokušao sam ga dovesti i prije nego je preselio u Real Madrid 2010. godine. Tada je Özil birao između nas i Real Madrida. Nazvao me i javio mi da se odlučio za Real, ali je dodao da bi volio igrati i u našoj ekipi. Prošlog ljeta je i PSG bio zainteresiran za njega, ali je moja prednost bila u tom ranijem kontaktu prije prelaska u Real.

Imali smo prošlog ljeta prvi kontakt u mojoj kući. Sve se odvijalo prilično mirno, odlučio je za gotovo 24 sata. Nakon toga se tehnički transfer realizirao prilično brzo", izjavio je Wenger.