Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A sto bi Englezi bili privelegovani u odnosu na druge? To niko ni ne pokusava objasniti. U potpunosti podrzavam odluku Fife i dodjelu SP-a Rusiji.
UPRAVI NAPOLJE !!!
Ma sve to pare rade...kakvi kriteriji,ravnopravnost.To su price za malu djecu. Ne zavaravajte se...
Iako je Engleska domovina fudbala mislim da nema smisla po drugi put organizuju SP, pogotovo ne danas kada vlada toliko interesovanja za organizaciju. Prosla su vremena kada je to bio bauk. Danas gotovo svaka zemlja planete ima resurse i uvjete za organizaciju. Ukoliko i nema, izgradnja terena i danasnja gradevinska industrija to lahko rjesavaju. Glavni uvjet za organizaciju su novcana sredstva, ali ako se zna da je SP veliki biznis i dobar za imidz svake zemlje onda sve postaje jasno. Pa ko onda nebi organizovao nesto sto mu kratkorocno i dugorocno donosi dobit. Prema tome, dodjeljivanje organizacije SP je prevashodno politicko pitanje i pitanje ravnopravnog odnosa spram svih zemalja i nacija svijeta. To nije ono sto Engleska i druge svjetske sile zele, a to je u sustini privilegovan status u odnosu na ostale (vjerovatno su kroz istoriju tako naucili).