Vratio se treninzima
31

Vlada intervenisala i riješila sukob zbog kojeg je Benzema prijetio da će napustiti Saudijsku Arabiju

H. H.
Benzema na današnjem treningu Al Ittihada (Foto: Screenshot)
Benzema na današnjem treningu Al Ittihada (Foto: Screenshot)
Karim Benzema se nakon skoro mjesec odustva pojavio na treningu Al Ittiihada, a Vlada Saudijske Arabije je uradila sve što može kako bi se situacija izgladila.

Benzema se nije pojavio na početku priprema Al-Ittihada za nastavak sezone u Saudijskoj Arabiji, a trener Marcelo Gallardo potpuno ga je prekrižio s mini-turnira koji je čekao ekipu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i nije mu dozvolio prisustvo treninzima.

Tada se činilo da će definitivo napustiti Saudijsku Arabiju, ali u sve se umiješala Vlada. Kako piše Marca, za imidž Saudijske Arabije bilo je važno da Francuz ostane, te su učinili sve kako bi Benzema izgladio odnos sa Gallardom.

I tako je bilo. Benzema se vratio u ekipu, iako nije poznato kako je protekao njihov današnji susret, ali Argentinac je pokazao da neće praviti razlike i da je njegov autoritet kao trenera iznad svakog pojednica.

Ministarstvo sporta Saudijske Arabije (Vlada) je tijelo od kojeg zavisi cijeli budžet Pro Saudijske lige, a njihov posao je bio i da djeluje kao diplomatski kor, jer je Gallardo pokazao da je tvrd orah.

Podsjećamo, sve je počelo krajem prošle godine kada je Benzema trpio žestoke kritike navijača na društvenim mrežama, zbog čega je obrisao svoj Instagram nalog sa 76 miliona pratilaca.

Bilo kako bilo, Karim se vratio te se vrlo brzo očekuje i u službenim utakmicama.