Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nakon ove, četvrte titule koju će Amar osvojiti s Željom, on sam će imati isti broj titula koliko pitari imaju u svojoj kompletnoj istoriji, zajedno s one dvije iz bivše Jugoslavije. Znači Amar sam samcat, ima ko oni od 1946. godine do danas, to kad im kažeš izobliče se, počnu mucat, sve što su imali reć progutaju......dodaš im još i ovo \"a Ivica Osim je stariji nego vaš klub\" i to je isto ko da ih nogama u glavu pucaš, tako da šta god oni kažu ti samo odgovoriš \"znaš li da Amar Osim ima više titula nego vi u komplet svojoj istoriji\" i nemaš više šta pričat, to je \"kraj priče\", da izgubimo 45:0 od njih ne mogu ništa protiv tog, zaista prilično nevjerovatnog argumenta !!!
Morat cemo osramotit komsije. Opet. Zeljo do groba!
LITEX-željznčmar 7:0 NAJVEĆA BRUKA U ISTORIJI BIH FUDBALA!!!!!!!!!!!!!!
mjesto rodenja SARAJEVO pijesSARAJEVSKO jedes hljeb iz SARAJEVSKE pekare,navece izlazis u SARAJEVSKE kafice,zabavljas se sa SARAJKOM a kazes da navijas za zelju ja stvarno neznam nesto nije uredu stobom ili idi u neki drugi grad pa zivi ili se lijeci jer tvoj citav zivot vezan je za jednu rijec SARAJEVO i to uvijek izgovaraj s ponosom
Upitao bih strumfove svako jutro kad se probude u kojem su se gradu probudil ,kako se zove piva koju piju ,kad nekom kazu odakle su sta izgovore a ima i ono ko u proslom ratu nije uspio da sacuva svoj stadion nego su cekali da se rat zavrsi da im ga cete vrate sramota za te jadne manijake koji su jaki samo na rijecima .Dok god zivite i postojite vi ste SARAJLIJE samo sto navijate za pogresan klub jer ste i vi zavedeni ko vehabije. SARAJEVO HZ
@ the piGman Sine, upaljen si ko Kimunova šestica i gubiš se u spinovanju :( Pošto si potegao pitanje historijata, onda odgovori kako je glasio rezultat PRVOG ODIGRANOG DERBIJA? (01.11.1946.) Tu nebitnu/nezvaničnu/neslužbenu/nevažnu spin-kategorizaciju ostavi za raju ispred granapa. Pominješ prvoligaški status, koje godine ste vi prvi put učestvovali u 1. ligi bivše države? Računate li rezultate Slobode/Udarnika/Torpeda, ako ne onda vam je pogrešna datacija na grbu kluba ;) U slučaju da ne dobijete stočni karton za Evropu želim vam puno sreće u eminentnom \"Coppa de rezdelija\" (i) ovog ljeta, Željo u pretkolu lp-a na tv-u a divovi u \"kupu šljiva\"...priceless! Švabo = stariji od fk kobilja glava Amar = više osvojenih titula od fk nahorevo voš voš...boja dresa boja menzesa Neke se stvari ne mogu kupiti dekretom !!
Za Ivicu Osima... http://oi46.tinypic.com/2j5mek3.jpg
Neki bi pisali historiju od vremena kada njima odgovara, ali j.b.g. ne ide to, moraš pratiti i činjenice, a glavna činjenica da ste vi FK Torpedo, to što ste mijenjali ime, nije naš problem. Sad MRŠ!!
A što se tiče tih NEZVANIČNIH i NEBITNIH utakmica, od kojih je možda i ta vaša na koju se palite: \"Do tada, Sarajevo i Željezničar su se sastali 23 puta, u prijateljskim i revijalnim utakmicama, u kojima je Sarajevo imalo nešto bolji učinak, 11 pobjeda, uz 4 remija i 8 poraza, te gol-razliku 56:41 u korist tima s Koševa.\" MRŠ!
živem u sarajevu, navijam za sarajevo
Još jednom da ponovimo, slušaj sad dobro: prvi KUP meč: Seljo - Sarajevo 2:5 prvi PRVENSTVENI meč - Seljo - Sarajevo 1:6
i onda ...Najprije je u 78. minuti Marcel Žigante povećao prednost Sarajeva na 4:0. Dva minuta kasnije, Kulović volej udarcem sa dvadesetak metara pogađa rašlje gola Sarajeva i smanjuje na 4:1. Već u 83. minuti Željezničar postiže još jedan pogodak, ovaj put preko Kurtovića. Kada se činilo da se ekipa s Grbavice probudila, te da se vraća u utakmicu, desio se najljepši momenat na susretu. Živkov je nakon jednog solo-prodora uputio oštar šut sa 16 metara, Vrabac gotovo da nije ni trepnuo, a lopta je odsjela u njegovoj mreži i sve dileme oko pobjednika su bile riješene. Prvi zvanični gradski derbi pripao je Sarajevu, a sličan scenarij desio se i dva mjeseca kasnije, kada su Sarajevo i Željezničar, također na Grbavici, odigrali svoj prvi ligaški meč, u kojem je Sarajevo slavilo sa visokih 6:1.
... Željezničar je kao novi prvoligaš, očekivano ulogu favorita prepustio Sarajevu, a tim s Koševa je od prve minute opravdao tu ulogu. Sarajevo je od samog početka držalo inicijativu na terenu, a ona je krunisana u 25. minuti pogotkom Dobrivoja Živkova. S tim se rezultatom otišlo na odmor i gotovo da niko od prisutnih gledalaca nije ni mogao slutiti da će do kraja susreta vidjeti još 6 golova. Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu, Sarajevo povećava prednost. Nepažnju odbrane Željezničara iskoristio je Nerćes Novo i poentirao. U 70. minuti Živkov po drugi put pogađa mrežu Vrebca za visokih 3:0. Potom je uslijedilo najuzbudljivijih devet minuta na susretu, budući da su od 78. do 87. minute fudbaleri oba tima postigli još četiri gola.
E moj asko prasko, 12. augusta 1954. godine odigran je prvi zvanični gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. Iako je FK Sarajevo osnovan osam godina ranije, nikada do tada se ova dva kluba nisu sastali u okviru Prvenstva ili Kupa Jugoslavije. Do tada, Sarajevo i Željezničar su se sastali 23 puta, u prijateljskim i revijalnim utakmicama, u kojima je Sarajevo imalo nešto bolji učinak, 11 pobjeda, uz 4 remija i 8 poraza, te gol-razliku 56:41 u korist tima s Koševa. Ipak, voljom žrijeba odlučeno je da se u 2. kolu fudbalskog Kupa Jugoslavije na području BiH sastanu upravo ova dva sarajevska tima. To je bio idealan uvod u sezonu 1954/55, prvu sezonu u kojoj je grad Sarajevo imalo dva prvoligaša. Susret je odigran na stadionu Grbavica, a oko 5.000 gledalaca imalo je priliku vidjeti sjajan meč, sa mnogo golova.
seljovci, sta se javljate, mojne da vam zovnem Delalica da vam zabrani navijanje ahahahahah jadni li ste
@the piGman Sine, opet ne pratiš na času ;) Datum: 01.11.1946. Željezničar - Torpedo 9:1 (5:0) http://www.nadanasnjidan.ba/d/694-najveca-pobjeda-zelje-u-historiji-gradskih-derbija/ \"Nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja i tako se plasira u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni 1946/47\" http://hr.wikipedia.org/wiki/Prvenstvo_Jugoslavije_u_nogometu_1946./47. voš voš bling bling sa3čići...
Apelirao bih na vlasti da na kratko obustave drumski saobracaj i let ptica iznad Koševa, a navijače Sarajeva da navijaju u sebi, ne bi li čuli i Seljine navijače :)