Obračun rivala na Koševu
0

Vječiti derbi Sarajeva i Željezničara u subotu u 17 sati

Piše: D. B.
Nadolazeće 28. kolo Premijer lige BiH donosi najveći bh. derbi i susret vječitih gradskih rivala Sarajeva i Željezničara.

Sarajevo će biti domaćin Željezničaru u subotu u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase uz direktan prenos na BHT-u. Plavi se nalaze ubjedljivo na prvom mjestu i teško da će propustiti priliku da osvoje titulu prvaka BiH. Bordo ekipa je trenutno na trećem mjestu i namjerava napasti poziciju drugoplasiranog Širokog Brijega. Glavni sudija na susretu će biti Edin Jakupović (Bihać), a pomoćnici će mu biti Elvis Prohić (Cazin) i Sreten Udovčić (Prijedor), dok će četvrti sudija biti Predrag Stankić (Bijeljina).

Uprkos velikoj bodovnoj razlici među rivalima, poznato je da forma i rezultati ne znače mnogo u susretima Sarajeva i Željezničara te da je ta utakmica poseban motiv za oba tabora. U jesenjem dijelu prvenstva je Željezničar savladao Sarajevo na stadionu Grbavica rezultatom 1:0.

I ovaj derbi će nažalost proći u sjeni zabrane dolaska gostujućih navijača, tako da je za očekivati nedostatak atmosfere kakvu su ranije znali napraviti popularni Manijaci i Horde zla. Ostaje nada da će obje ekipe pružiti svoj maksimum i prikazati igru dostojnu gradskog derbija.

Parovi 28. kola Premijer lige:

Čelik - Rudar Prijedor Široki Brijeg - Travnik Sarajevo - Željezničar Kozara - Olimpic

Leotar - Zrinjski Slavija - Zvijezda Velež - Borac GOŠK - Sloboda