Službeno
2

Villas-Boas novi trener Tottenhama

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Stigla je i službena potvrda da je portugalski nogometni stručnjak Andre Villas-Boas potpisao ugovor s Tottenhamom.

Mladi Portugalac na menadžerskoj klupi Spursa nasljeđuje Harryja Redknappa kojeg je predsjednik Daniel Levy najurio iz kluba, odnosno nije mu ponudio novi ugovor. Villas-Boas je sa sobom poveo vjerne asistente Josea Mario Rochu i Daniela Sousu.

Predsjednik Tottenhama bio je toliko impresioniran Villas-Boasem tokom pregovora da je odmah odbacio mogućnost dovođenja Laurenta Blanca na klupi, nakon što je ovaj podnio ostavku na mjesto izbornika Francuske.

Portugalac savršeno odgovara klubu koji se želi vratiti u sam vrh engleskog nogometa s brzim i atraktivnim nogometnom kakav gaji 34-godišnji Villas-Boas. Slično je pokušao primijeniti u Chelseaju, ali očito mu je tamo dobna granica bila previsoka za nogometni stil kakav on preferira.

Kao prva pojačanja, za koja će dobiti navodno 70 miliona funti, Portugalac namjerava dovesti Islanđanina Gylfija Sigurdssona, zatim Belgijanca Jana Vertonghena, napadača Chelseaja Daniela Sturridgea i Brazilca Oscara.

No, prvi zadatak Portugalca je definitivno pokušaj da uvjeri hrvatskog nogometnog reprezentativca Luku Modrića na ostanak na White Hart Laneu. Podsjetimo, Modrića navodno želi Villas-Boasov sunarodnjak iz Madrida – Jose Mourinho.