Nogomet
20

Vels porazio Kipar, Izrael rutinski protiv Andore, Hrvatskoj visoka pobjeda

Piše: A. M.
Osim sureta Bosne i Hercegovine i Belgije večeras su na program bila još dva meča iz naše grupe, te niz zanimljivih utakmica u ostalim grupama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Vels-Kipar (Foto: EPA)
Vels-Kipar (Foto: EPA)

Izrael je u našoj grupi očekivano porazio Andoru rezultatom 4:1. Damari je pogodio za vodstvo Izraela, izjednačio je Lima, da bi pobjedu gostima donijeli Damari sa nova dva pogotka, te Hemed iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Vels je na domaćem terenu rezultatom 2:1 bio bolji od Kipra. Sva tri pogotka viđena su u prvom poluvremenu. Za domaće su pogađali Cotterill i Robson – Kanu, odnosno Laban za goste.

Susjedna Hrvatska sa visokih 6:0 porazila je Azerbejdžan. Strijelci za Vatrene bili su dva puta Perišić, Kramarić, Brozović, Modrić iz penala, dok je šesti gol postigao gostujući defanzivac Sadygov.

Hrvatska-Azerbejdžan (Foto: Pixsell)
Hrvatska-Azerbejdžan (Foto: Pixsell)

Veliku senzaciju pripredio je Island koji je sa 2:0 porazio Holandiju. Strijelci u velikoj pobjedi bio je dva puta Sigurdsson. Conteova Italija minimalnim rezultatom porazila je Maltu, a jedini pogodak postigao je Pelle.

Kvalifikacije za EURO 2016:

Andora – Izrael 1:3 Hrvatska – Azerbejdžan 6:0 Island – Holandija 2:0 Latvija – Turska 1:1 Malta – Italija 0:1 Norveška – Bugarska 2:1 Vels – Kipar 2:1