Nogomet
15

Ibišević o ponudama iz Turske i Engleske, Zmajevima, tragediji u zeničkom rudniku...

Klix.ba
Vedad Ibišević (Foto: EPA)
Vedad Ibišević (Foto: EPA)
Bh. reprezentativac Vedad Ibišević je u izjavi za turske medije priznao da ga je ovog ljeta u Trabzonspor želio dovesti trener ovog turskog kluba, bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. Osim toga, govorio je o reprezentaciji BiH i tragediji u zeničkom rudniku.

Ibišević je rekao da je ovog ljeta imao priliku da napusti Stuttgart i njemačku Bundesligu te da se pridruži Halilhodžiću u Trabzonsporu i svoju karijeru nastavi u turskoj Superligi.

"Halilhodžić je želio da me dovede, ali sam od Stuttgarta dobio ponudu koju nisam mogao odbiti. Mogao sam i u Englesku, jer je West Ham poslao ponudu za mene, ali sam odlučio ostati u Stuttgartu", otkrio je Ibišević.

Najavio je i utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, koju Zmajevi igraju u utorak na stadionu "Bilino Polje" u Zenici.

"Neće nam biti lako protiv Kipra. Pripremamo se i oprezni smo. Protivniku nećemo moći lako postići gol, bit će to teška utakmica za nas. Kiprani nisu posebno kvalitetni, ali ih nećemo potcijeniti. Uz ozbiljan pristup an terenu možemo osvojiti sva tri boda. Rezultat nije bitan, može biti i 1:0, važno je samo da pobijedimo", rekao je popularni Bombarder.

Osvrnuo se i na veliku tragediju u zeničkom rudniku, u kojoj je poginulo pet rudara.

"U Zenici uvijek vlada pozitivna energija, ali se sada sve promijenilo nakon tragedije u rudniku. Rudari su izgubili živote i ovim putem izražavam saučešće njihovim porodicama", završio je Ibišević.