Nogomet
0

Veldin Muharemović: Trenutna pozicija i bodovni saldo nisu ono čemu teži Olimpic

Klix.ba
Veldin Muharemović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Veldin Muharemović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Deveto mjesto sa 13 osvojenih bodova nakon jedanaest kola nije učinak koji može zadovoljiti čelnike i malobrojne navijače Olimpica.

Klub s Otoke je nakon svog prvog nastupa u Evropi podbacio na otvaranju Premijer lige, iako igre Vukova posebno na gostujućim terenima, od starta sezone nisu bile loše.

“Ne možemo biti zadovoljni učinkom u dosadašnjih jedanaest kola jer trenutni bodovni saldo i pozicija na tabeli nisu ono čemu teži Olimpic. Naše ambicije vezane su za vrh tabele”, rekao je kapiten Olimpica Veldin Muharemović za Klix.ba, uz konstataciju da je podatak da društvo najboljih ove sezone napušta šest klubova dodatno opterećenje za sve premijerligaše.

“Mnogi svaki naredni meč dočekuju s imperativom, a kada igraš u takvim okolnostima onda misliš samo o rezultatu, dok je igra u drugom planu. Zbog toga su sve utakmice neizvjesne. Vidjeli ste da smo nedavno u Tuzli prema prikazanom trebali pobijediti, a mi smo na kraju doživjeli poraz”, dodao je kapiten Olimpica.

Pred Vukovima je reprezentativna pauza u kojoj će tim Mirze Varešanovića nastojati sanirati nedostatke i propuste iz minulih jedanaest kola.

“Moramo uvezati dvije pobjede kako bismo podigli samopouzdanje. Zbog toga tokom pauze moramo naporno raditi. Nismo mnogo zabrinuti jer se na treninzima vidi da svi rade dobro zbog čega smo uvjereni da će vrlo brzo doći i naših pet minuta”, kaže Muharemović koji je pozitivno iznenađen igrama Slobode iz Tuzle.

“Do sada su pokazali najviše. Što se tiče najvećih razočarenja, onda je to bez dileme Velež koji je potpuno podbacio. Ipak, sve se može lako okrenuti u svega nekoliko kola”, rekao je na kraju Muharemović.