Osiguran plasman u Evropu
84

Varešanović nije krio emocije: Niko nije vjerovao da možemo ovo napraviti osim mene, porodice i saradnika

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Mirza Varešanović nije krio emocije nakon što je njegov tim pobijedio FK Velež (3:5) u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH.

Varešanović je nakon utakmice kazao da mu je ova pobjeda posebno draga jer je upravo na ovom stadionu u Vrapčićima Sarajevo polusezonu počelo porazom protiv Zrinjskom, ali je danas odnijelo pobjedu protiv Rođenih.

"Teška i turbulentna sezona. Niko nije vjerovao da možemo ovo napraviti, osim mene, moje porodice i saradnika", dodao je.

Za sebe je kazao da je poznat kao borac, ali da je bilo jako teško.

"Radim srcem, nikom nisam dužan, nikog nisam zeznuo. Radim uzdignute glave i čista obraza i uvijek će tako biti. Čestitam Veležu na odličnim rezultatima. S ovakvim rosterom Jusufbegović se borio za plasman u Evropu", poručio je trener koji nije miljenik najvatrenijih navijača Sarajeva.

Veležov trenet Nedim Jusufbegović čestitao je Sarajevu na pobjedi.

"Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Neki igrači mogu bolje, ali nedostajala je bolja forma, bilo je povreda, ostali smo bez puno igrača. Odigrali smo dobru utakmicu, imali kvalitetnih prilika... Nedostajalo nam je pet igrača iz finala Kupa, igrača koji su u formi", zaključio je.