Francuski ministar ekonomije
0

"U slučaju prevare treba odigrati novi meč"

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) treba da naredi da se odigra novi meč u slučaju da budu primijećeni "elementi prevare", koji utiču na krajnji rezultat utakmice, rekla je danas francuski ministar ekonomije Kristin Legard.

Francuska se kvalifikovala u završnicu Svjetskog prvenstva u fudbalu, odigravši neriješeno 1:1 sa reprezentacijom Irske u Parizu nakon što je kapiten Thiery Henry rukom igrao prilikom asistencije Vilijamu Galasu koji je postigao izjednačujući i odlučujući gol. Francuska je prvu utakmicu dobila rezultatom 1:0.

Fudbalska asocijacija Irske (FAI) zatražila je od FIFA da naredi odigravanje nove utakmice dok je francuski lider Nikola Sarkozi uputio izvinjenje irskom premijeru Brajanu Koenu zbog kontroverzne pobjede.

"Jasno je da sam veoma srećna, jer se nacionalni tim kvalifikovao za Svjetski kup, ali mislim da je tužno da smo to učinili varajući. Mislim da bi FIFA dobro učinila kada bi pogledala pravila, jer bi bilo dobro, s obzirom na okolnosti, da možda donese odluku o odigravanju novog meča", rekla je Legard.

Zvaničnici FIFE rekli su da se, prije bilo kakvog razmatranja o eventualnom novom meču o tome moraju saglasiti fudbalske asocijacije obje zemlje.

FAI je saopštila da postoji presedan ponovnog odigravanja meča ukazujući na odluku poništavanja rezultata kvalifikacione utakmice za Svjetski kup odigranu između Uzbekistana i Bahreina 2005. godine na osnovu tehničke greške sudije.