Nevjerovatne scene
83

Turci odigrali najkonfuzniju utakmicu sezone krunisanu namjerno promašenim penalom

N. K.
Detalj kada je Demir namjerno promašio penal (Foto: Screenshot)
Detalj kada je Demir namjerno promašio penal (Foto: Screenshot)
Nogometaši Gaziantepa i Goztepea podijelili su bodove u 34. kolu turske Superlige odigravši neriješeno 1:1, a zbog situacija koje su se dogodile u sudijskoj nadoknadi ovaj meč spada među najkonfuznije utakmice sezone.

Naime, sve do druge minute sudijske nadoknade nije bilo pogodaka, a onda je uslijedio pravi show. Nakon jednog prekida na sredini terena, sudija je podbacio loptu koju je gostujući nogometaš iskoristio i odmah uputio udarac ka domaćem golu. Lopta je pogodila prečku i odbila se Jahoviću koji ju je pospremio u mrežu za 0:1 i velike proteste domaćih.

Nakon što se smirila situacija, četiri minute kasnije, Gaziantep je izveo centar, a gosti su u znak fair-playa dozvolili Figueiredu da se odšeta ka golu i postigne pogodak za 1:1.

Međutim, tu nije bio kraj nevjerovatnih situacija. U devetoj minuti sudijske nadoknade dosuđen je, čini se, nepostojeći penal za domaće. Sudija je ostao pri svojoj odluci uprkos protestima, a onda je uslijedio novi fair-play potez, ovaj put od domaćina. Naime, Demir je izveo penal tako što je namjerno poslao loptu pored gola pa je meč okončan rezultatom 1:1.

Vrijedi istaći da su u gostujućem sastavu utakmicu s klupe odgledali bh. nogometaši Marko Mihojević i golman Kenan Pirić.

Gaziantep se nalazi na 14. mjestu Superlige, dok je Goztepe u opasnoj zoni na pretposljednjoj poziciji.