Ima ponude velikana
10

Tuchel potvrdio odlazak jednog od ključnih igrača Chelseaja, odbio je bogatstvo za ostanak

H. H.
Tuchel je u razgovoru za Sky Sports potvrdio da Rüdiger odlazi (Foto: Twitter) (Foto: EPA-EFE)
Tuchel je u razgovoru za Sky Sports potvrdio da Rüdiger odlazi (Foto: Twitter) (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Thomas Tuchel potvrdio je da njemački defanzivac Antonio Rüdiger neće obnoviti ugovor s Chelseajem i da će otići besplatno na kraju sezone, a prema pisanju engleskih medija odbio je platu od 12 miliona neto godišnje.

Trener Chelseaja bio je jasan u izjavi za Sky Sports što se tiče Rüdigerove budućnosti:

"Situacija je takva da želi napustiti klub. Rekao mi je to u privatnom razgovoru koji smo imali. Dali smo sve od sebe da ga zadržimo, ali ne možemo nastaviti da se borimo zbog sankcija pod kojima je klub. Bez tih sankcija mogli bismo se barem nastaviti boriti, ali ruke su nam u ovom trenutku vezane. Ne shvatamo to lično, to je njegova odluka", rekao je Tuchel, dodavši:

"On je ključna figura u našem timu i tako će biti do kraja sezone. Nedostajat će nam jako, jer daje puno hrabrosti i elana u svlačionici. On je tip igrača kojeg se svi boje, od onih koji svake sezone mogu odigrati 50 ili 55 utakmica na nevjerovatnom nivou. On je posljednjih godinu i po dana vrhunski defanzivac i morat ćemo pronaći rješenje", objasnio je Tuchel.

U utrci za potpis Rüdigera su Real Madrid, Juventus, Manchester United i Barcelona, a Telegraph je otkrio da je Rüdiger odbio fiksnu platu od 12,2 miliona po sezoni u Chelseaju za produžetak saradnje.