Potraga za trenerom
35

Da li je na pomolu nezamisliv preokret u Bayernu: Tuchelove riječi odjeknule kao "grom iz vedra neba"

H. H.
Thomas Tuchel bi na kraju sezone trebao napustiti Bayern (Foto: EPA-EFE)
Thomas Tuchel bi na kraju sezone trebao napustiti Bayern (Foto: EPA-EFE)
Thomas Tuchel (50) mogao bi ostato na klupi minhenskog Bayerna, iako su dvije strane već najavile da će se na kraju sezone rastati.

Nakon što nisu uspjeli da uvjere Ralfa Rangnika, selektora Austrije, da preuzme tim na ljeto, a prije toga i Juliana Naglesmanna, Bavarci su ostali sa limitiranim opcijama kada je u pitanju izbor novog trenera.

I onda, kao "grom iz vedra neba!, Thomas Tuchel je na konferenciji za novinare uoči prvenstvene utakmice sa Stuttgartom nagovijestio da bi raskid ugovora između dvije strane mogao biti otkazan.

"Dogovoren je raskid ugovora. To je činjenica. Ali, kao što vidite, svaki pakt se može poništiti zajedničkim dogovorom. Zato što smo imali ugovor i pristali smo da ga raskinemo. Ali, sve je moguće", rekao je Thomas Tuchel.

Na pitanje o brojnim trenerima koji se pominju kao njegovi nasljednici, Tuchel nije želio previše ulaziti u tu temu, ali je jasno dao do znanja da, s njegove tačke gledišta, bavarski gigant nije izgubio ni trunku privlačnosti i da mnogi treneri žele u Bayern.

Podsjetimo, Thomas Tuchel stigao je u Bayern u martu prošle godine, nakon što je smijenjen Julian Nagelsmann. Na 57 utakmica na klupi bavarskog kluba ima prosjek od 2,04 poena po utakmici.

Bayern će naredne srijede igrati revanš meč polufinala Lige prvaka protiv Reala, nakon što je prvi susret u Minhenu okončan neriješeno 2:2.