Vodi se istraga
34

Trener slavnog njemačkog kluba podnio ostavku zbog optužbi da je lažirao potvrdu o vakcinaciji

H. H.
Anfang je preuzeo klupu Werdera iz Bremena tokom ljeta (Foto: EPA-EFE)
Anfang je preuzeo klupu Werdera iz Bremena tokom ljeta (Foto: EPA-EFE)
Markus Anfang dao je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Werdera iz Bremena, nakon što je optužen za krivotvorenje potvrda o vakcinaciji.

Anfang je negirao da je iznio lažne dokaze o vakcinisanju, ali je odlučio podnijeti ostavku usred istrage njemačkih vlasti da je lažirao potvrdu. Zbog skandala klub je napustio i drugi član trenerskog tima, Florian Junge.

"Razlog za ostavku je istraga državnog tužilaštva nad dvojicom trenera i nemiri koji su uslijedili oko kluba", saopćeno je iz redova slavnog njemačkog kluba koji je prošle sezone nakon 40 godina ispao u drugu ligu.

Anfang je preuzeo klupu Werdera iz Bremena tokom ljeta, a nakon 13 odigranih kola klub se nalzai na osmom mjestu na tabeli.

"Zbog ekstremnog stresa koji je prouzročen klubu, ekipi, mojoj porodici i sebi, odlučio sam odmah odstupiti od svoje uloge glavnog trenera Werdera Bremena. Tražio sam od uprave kluba da mi raskine ugovor, što su oni i uradili", kazao je Anfang.

Vakcinisanje je posljednjih sedmica vruća tema u njemačkom nogometu, nakon što je nekoliko reprezentativaca bilo pozitivno.