Pobunio se
44

Skandal u režiji igrača od 60 miliona eura: Otišao kući kad je saznao da nije u startnih 11

N. M.
Naby Keita je član Werdera od ljeta 2023. godine (Foto: Twitter)
Naby Keita je član Werdera od ljeta 2023. godine (Foto: Twitter)
Gvinejski nogometaš Naby Keita, veznjak kojeg je Liverpool 2018. godine platio vrtoglavih 60 miliona eura kako bi stigao na Anfield iz RB Leipziga, priredio je skandal proteklog vikenda.
Keita sada nastupa za Werder iz Bremena, u koji je iz Liverpoola prešao ljetos, a očito mu u bivšem prvaku Njemačke ne ide najbolje.

Naime, jučer je Werder u meču 29. kola Bundeslige gostovao Leverkusenu, koji je slavio titulu, a Keite nije bilo u timu ekipe iz Bremena.

Kako je direktor Werdera Clemens Fritz objasnio poslije utakmice, Keita nije ušao u klupski autobus koji je krenuo ka Bay Areniu kada je saznao da neće početi utakmicu.

Umjesto toga otišao je kući i tako izrazio protest prema odluci trenera Olea Wernera.

"Naby Keita je saznao da protiv Leverkusena neće igrati od prve minute, stoga se nije ukrcao u autobus, već je otišao kući. Razgovarat ćemo s Keitom i njegovim menadžerima o posljedicama i kako nastaviti nakon ovoga", ispričao je Fritz poslije utakmice.

Na ovoj utakmici je Leverkusen pobijedio 5:0 i osigurao titulu prvaka Njemačke jer pet kola prije kraja ima 16 bodova više od drugoplasiranog Bayerna iz Minhena.

Keita i ove sezone, kao i kroz cijelu karijeru, ima mnogo problema s povredama pa je za Werder upisao samo pet nastupa u Bundesligi.