Derbi u Banjoj Luci
91

Trener Borca optimista: Pobjedom nad Željezničarom dolazimo veoma blizu cilja

N. K.
Mrkaić i Marinović na konferenciji za medije (Foto: FK Borac)
Mrkaić i Marinović na konferenciji za medije (Foto: FK Borac)
Nogometaši Borca su pobjedama u posljednje vrijeme stigli veoma blizu plasmana u evropska takmičenja naredne sezone, a sutra ih očekuje možda i ključni ispit.
Naime, u goste na Gradski stadion u Banjoj Luci stiže direktni rival u borbi za mjesto u Evropi - Željezničar.

"Imamo veoma dobru situaciju u kojoj sami odlučujemo o svojoj sudbini. Bliži se kraj prvenstva, velika je borba za izlazak u Evropu, kao i opstanak. Trijumf nad Igmanom nam je donio lijepu prednost u odnosu na rivale u borbi za mjesta koja vode u međunarodna takmičenja i sad imamo šansu da novim trijumfom nad Željezničarom dođemo veoma blizu ostvarenja cilja. Znamo šta ova utakmica znači za nas, za grad i naše navijače. Nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina", rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

U ekipu se vraća junak trijumfa s Pecare Momčilo Mrkaić, dok je van stroja samo Aleksandar Subić.

"Sve što smo dobro uradili do sada stavljamo po strani. Skoncentrisani smo samo na derbi protiv Željezničara. Znamo šta našim navijačima znači ova utakmica i koliku važnost ima i za nas. Očekujemo pravi derbi, odličnu atmosferu i uradit ćemo sve da ostvarimo pobjedu koja bi nas dodatno približila plasmanu u evropska takmičenja. Volio bih da postignem gol, ali je najvažnije da ekipa igra dobro i da se svi zajedno radujemo nakon utakmice", rekao je Mrkaić.

Podsjetimo, utakmica između Borca i Željezničara igra se sutra od 18:00 sati.