Nakon Zrinjskog
276

Varešanović ponosan učinjenim: Kasnili smo 11 bodova za Širokim, a već smo ih prestigli

D. P.
Varešanović sretan zbog Sarajeva (Foto: G. Š./Klix.ba)
Varešanović sretan zbog Sarajeva (Foto: G. Š./Klix.ba)
Treneri Krunoslav Rendulić i Mirza Varešanović sumirali su derbi 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i pobjedu Sarajeva nad Zrinjskim rezultatom 3:2.

Bordo tim je na gostovanju u Čitluku upisao veliku pobjedu u borbi za Evropu, a ta utakmica odgodila je planirano šampionsko slavlje Zrinjskog istovremeno.

Sretan zbog ovakve utakmice i nove pobjede Bordo tima je i trener Mirza Varešanović, koji ističe da je njegov tim odlično prilagodio igru Zrinjskom.

"Ja sam i u najavi utakmice najavio da dolazimo u Čitluk po dobar rezultat. Stavili smo brze igrače i znali smo da ćemo imati tri ili četiri prilike u kojima možemo postići pogotke. To se i ostvarilo i čestitam igračima na hrabroj i borbenoj igri", rekao je Varešanović, a onda čestitao i svojim današnjim rivalima:

"Čestitam i Zrinjskom jer će oni osvojiti titulu, sasvim zasluženu, jer su od starta najbolji", dodao je trener Sarajeva.

Za kraj, Varešanović je otkrio da je već sretan zbog učinjenog na klupi Sarajeva nakon što je tokom zime stigao na klupu Bordo tima.

"Mi smo u drugi dio sezone ušli s namjerom da pokušamo izboriti Evropu. Zaostajali smo za Širokim 11 bodova i to smo stigli i prestigli, a sada ih dočekujemo i želimo tu upisati novu pobjedu", zaključio je Varešanović.

S druge strane, Krunoslav Rendulić upisao je prvi poraz na klupi Zrinjskog otkako je naslijedio Sergeja Jakirovića.

"Prije svega čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Gledatelji su uživali, mi smo uživali malo manje. Iako smo imali svoje šanse, nismo bili loši, ali nismo zabili. Kad se sve zbroji, čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi", rekao je Rendulić i dodao:

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

"Mi vjerujemo da ćemo biti prvi. Prvu meč-loptu smo izgubili, ali imamo još pet. Fali nam malo i nadam se da ćemo pružiti protiv Posušja igru kao danas, ali da nećemo praviti greške", zaključio je Rendulić.