Liga prvaka, 4. kolo
0

Tottenham se revanširao Interu, Barca remizirala

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Završeno je prvih osam utakmica 4. kola nogometne Lige prvaka. U jednoj od zanimljivijih utakmica Tottenham je savladao Inter s 3-1, dok je Benfica slavila protiv Lyona našeg Miralema Pjanića (4-3).

GRUPA A

Tottenham je protiv Intera poveo golom Van der Vaarta u 18. minuti, koji je pogodio nakon asistencije Luke Modrića. Englezi su bili bolji protivnik u prvom dijelu, a svoju nadmoć u prvom dijelu nastavka krunisali su još jednim golom, Croucha, u 61. minuti. Njemu je asistirao sjajni Gareth Bale. Počasni gol za Inter dao je Eto'o u 80. minuti, ali je konačan rezultat u 89. minuti, Tottenham - Inter 3-1, postavio Pavlyucenko. Asistirao mu je Bale, koji je prethodno kao vjetar pretrčao pola terena. Time se Tottenham revanširao Talijanima za poraz u Milanu (4-3).

Holandski Twente je držao "nulu" u Bremenu do pred sam kraj utakmice. Da dođu do sva tri boda najviše im je pomogao Frings, koji je isključen u 76. minuti. Potom su Chadli i De Jong poentirali u 81. i 84. minuti te svojoj ekipi donijeli vrijednu pobjedu.

GRUPA B

Benfica je kao domaćin savladala Lyon našeg Miralema Pjanića. Francuzi su došli rasterećeni jer su do te utakmice imali sve tri pobjede u grupi, ali im se to obilo o glavu. Benfica je značajan posao obavila u prvom dijelu kad su golove za portugalski tim postigli Kardec, Coentrao i Garcia, u 20, 32. i 42. minuti.

Svojim drugim golom, u 67. minuti, Coentrao je povisio na 4-0. Kad se činilo da će Francuzi doživjeti debakl, Gourcuff i Gomis su golovima u 75. i 85. minuti sačuvali obraz Lyona, a Lovren je u 90. minuti pogodio za sasvim podnošljivih 4-3.

Hapoel Tel Aviv i Schalke odigrali su meč bez golova.

GRUPA C

Manchester nije imao većih problema kao gost protiv Bursaspora, iako je u prošlom kolu na svom terenu slavio protiv njih tek s 1-0. Ovog puta golove su postigli Fletcher, Obertan i Bebe, u 48, 73 i 77. minuti.

Istim rezultatom, 3-0, slavila je Valencia koja je bila domaćin Glasgow Rangersima. Golove za špansku ekipu postigli su Soldado u 33. i 71, te Costa u 90. minuti.

GRUPA D

Rubin Kazan i Panathinaikos su u ranijem terminu odigrali susret bez golova. Domaći Rubin nije uspio krunisati svoju bolju igru i iskoristiti nekoliko šansi za postizanje gola.

Možda najveće iznenađenje večeri je remi Kopenhagena i Barcelone. Za španskog prvaka gol je postigao Messi u 31. minuti, dok je samo dvije minute kasnije izjednačio Claudemir. Ispostavilo se da je to konačnih 1-1.

Rezultati 4. kola Lige prvaka:

Grupa A

Tottenham - Inter Milan 3-1 Werder Bremen - FC Twente 0-2

Tabela: Tottenham 7, Inter 7, Twente 5, Werder 2

Grupa B

Benfica - Lyon 4-3 Hapoel Tel Aviv - Schalke 0-0

Tabela: Lyon 9, Schalke 7, Benfica 6, Hapoel 1

Grupa C

Bursaspor - Manchester United 0-3 Valencia - Rangers 3-0

Tabela: Manchester Utd. 10, Valencia 7, Rangers 5, Bursaspor 0

Grupa D

Rubin Kazan - Panathinaikos 0-0 FC Copenhagen - Barcelona 1-1

Tabela: Barcelona 8, Kopenhagen 7, Rubin 3, Panathinaikos 2.