Nogomet
3

Torlak: Operisao sam trbušni zid, nadam se povratku nogometu

Piše: D. B.
Sedin Torlak
Sedin Torlak
Bivši nogometaš FK Sarajevo i FK Olimpic, dvadesetdevetogodišnji Sedin Torlak, operisao je trbušni zid i trenutno radi na oporavku kako bi se pokušao vratiti nogometu.

Torlak se povrijedio krajem prošle sezone, kada je nosio dres Olimpica. Započeo je pripreme za novu sezonu, ali bolove nije mogao trpiti. U međuvremenu je obavio operaciju.

"Podvrgnuo sam se operaciji trbušnog zida, jer me je povreda drugo mučila. Potrebno mi je još malo vremena za oporavak. Krenuo sam u teretanu, a za ozbiljnije pripreme se moram posavjetovati s ljekarom. Nadam se povratku nogometu, volio bih odigrati još barem dvije sezone, za svoju dušu", izjavio je Torlak za portal Klix.ba.

Zasad nije u kontaktu s nekim klubom, a ako se vrati nogometu, u obzir dolaze samo klubovi iz BiH.

"Nadam se da je povreda iza mene i da ću se se vratiti na teren. Trenutno nisam u kontaktu s nekim klubom, ali sam odlučio da je jedina opcija ostati u BiH. Razlog je to što imam porodicu i želim vrijeme provoditi s njima. Iskreno, nekad me želja povuče da igram, a onda porazgovaram s prijateljima nogometašima, pa gotovo da i izgubim želju. Ipak, nadam se da ću uspjeti pronaći klub", rekao je dvadesetdevetogodišnji stoper.

On redovno prati igre bivšeg kluba Sarajeva i vjeruje da Bordo ekipa može do titule.

"Smatram da je Sarajevo najbolji tim u ligi i vjerujem da može osvojiti titulu. Bordo momci imaju dobre šanse", završio je Torlak.