Službeno
0

Toni u Romi do kraja sezone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački nogometni gigant Bayern potvrdio je saopćenjem da je svog 32-godišnjeg napadača Lucu Tonija posudio do kraja sezone timu Rome.

Time je napokon stigao kraj sapunici koja se proteže već mjesecima. Bayernov trener Louis van Gaal, pod čijim je vodstvom tim u velikoj formi u završnom dijelu prve polovine sezone, poručio je još početkom ovog mjeseca Toniju da može potražiti novi klub, jer na njega više ne računa!

Bila je to okrutna i surova istina za najboljeg strijelca Bundeslige u Bayernovom dresu u sezoni 2007/08 s 24 pogotka. Ukupno je u toj sezoni u svim takmičenjima imao 39 pogodaka i 12 asistencija u 46 utakmica. Niti prošle sezone nije bio loš. Usprkos problemima s povredom, u 25 nastupa upisao je 14 pogodaka.

No, Toni je još od prošle sezone imao ozljedu Ahilove tetive zbog koje je propustio početak ove, a kada se oporavio, Louis van Gaal ga je prekomandirao u drugu momčad. Kada se talijanski golgeter napokon vratio u prvu momčad, najčešće se družio s pričuvnim igračima na klupi, pa se nakon nekog vremena javno izjasnio kako želi napustiti Bayern u siječnju, te potražiti klub u kojem će regularno igrati, kako bi povećao mogućnost za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Toni je, isto tako, obznanio da s nizozemskim trenerom četiri mjeseca praktički nije niti komunicirao.

Posljednjih je dana postajalo sve jasnije da će Toni karijeru nastaviti u Romi, te se tako vratiti u Seriju A, nakon što je u Bayern prešao iz Fiorentine 2007. godine. Toni je prije koji dan praktički sam objavio da prelazi u Romu, ali je najavio da će se to dogoditi tek 2. siječnja kada počinje službeni zimski prijelazni rok.

No, Bayern ga je ''preduhitrio'' priopćenjem da je s Romom postigao dogovor o Tonijevoj posudbi do 30. slipnja 2010. godine.