Ponovo se oglasio
6

Ter Stegen: Moj posao je otežati selektoru Njemačke

N. K.
Marc-Andre ter Stegen (Foto: EPA-EFE)
Marc-Andre ter Stegen (Foto: EPA-EFE)
Barcelonin golman Marc-Andre ter Stegen odlučio je "spustiti loptu" nakon izjave da želi braniti za Njemačku te uzvraćenih riječi Ulija Hoenessa koji je zaprijetio kako Bayern neće davati igrače reprezentaciji ukoliko Joachim Low s gola skine Manuela Neuera.

Stalni golman njemačke reprezentacije mirno je odgovorio svojoj zamjeni u državnom dresu, nakon čega je selektor rekao kako će u narednom okupljanju Ter Stegen dobiti šansu za dokazivanje.

Nakon Hoenessovih prijetnji pronađen je kompromis tako što će obojica braniti po jednu utakmicu, a prijeteće poruke nisu mnogo zabrinule Ter Stegena.

"Iskren da budem, ne razmišljam o riječima Bayernovih čelnika. Radim dobar posao, fokusiram se na nogomet. Svi se žele dokazati i igrati, to je normalno", rekao je Barcin golman.

Iako pojedini pokušavaju od ovoga napraviti skandal, Ter Stegen ipak pokušava smiriti vatru.

"Apsolutno me ne zanima šta drugi govore. Profesionalno rješavamo stvari i podržat ćemo jedan drugog u svakom pogledu. Ne postoji ništa između Neuera i mene, selektor Low je stao iza svoje odluke i Manuel sigurno ima prednost. Želim tu odluku učiniti težom i zato moram kroz klub nastaviti dokazivanje. Ne krijem da mi je cilj biti broj jedan", rekao je Ter Stegen.