Legenda Galatasaraya
9

Tarik Hodžić: Terim odlično poznaje bh. nogomet, nije se uopšte razgovaralo o novcu

Piše: N. Kustura
Tarik Hodžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tarik Hodžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dva člana komisije za izbor nogometnog selektora BiH Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz obavila su jučer u Istanbulu razgovor s legendarnim turskim stručnjakom Fatihom Terimom.

Razgovor s popularnim Imperatorom inicirao je Tarik Hodžić, koji je osamdesetih godina igrao zajedno s Terimom u Galatasarayu, a za portal Klix.ba sumirao je utiske sa sastanka.

"Nisam na sastanku bio u ulozi prevodioca, tako da ne znam sve detalje. Bio sam samo čovjek koji će ih spojiti, jer se ja s Terimom poznajem 35 godina te smo i danas veliki prijatelji. Misimović i Kajtaz su razgovarali s njim. Odmah moram reći da su me pogodile neke lažne informacije koje su bile plasirane u pojedinim bh. medijima oko naših troškova. Terim je velika ličnosti i mi smo bili njegovi gosti. Apsolutno sve troškove on je snosio. Od šofera do ugostiteljskih usluga. Moram istaći da me iznenadio na sastanku jer nevjerovatno je koliko dobro poznaje bh. nogomet. Čak zna igrače poput Gojaka, Menala, Demirovića... Strašno je upućen u sva dešavanja u bh. nogometu", rekao nam je Hodžić.

Iako su mnogi mišljenja da takav stručnjak iziskuje i velika novčana izdvajanja, Hodžić je razuvjerio sve analitičare.

"Uopšte nismo pričali o novcu, niti je on pitao. Nismo progovorili o finansijama. Fatih je veliki trener i on bi sam sebi mogao naći sponzora da reguliše svoja primanja. Učinio sam ovo sve jer bi volio da takav stručnjak dođe da vodi našu reprezentaciju. Ostale je na tom da on, a i mi razmislimo o svemu. Uglavnom, novac nismo spomenuli. Tri i po sata smo razgovarali o nogometu. Interesovao se o našim kampovima, mlađim kategorijama, o svemu. Njegovi ljudi su sve zapisivali", rekao je Hodžić te dodao:

"Ostao je dogovor da se čujemo iza nedjelje. Inače, mi se uobičajeno čujemo dva puta mjesečno ponedjeljkom, a tako će biti i ovaj put".

Saga oko nasljednika Mehmeda Baždarevića tako će se očito nastaviti, a koliko je ozbiljna priča u angažmanu Terima otkrit ćemo vjerovatno već naredne sedmice.