Obilježavanje godišnjice
156

Emir & Frozen Camels objavili spot za pjesmu “Alhambra” koji su posvetili Srebrenici

E. Sk.
Obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici pridružili su se bh. reditelj Tarik Hodžić i rock bend Emir & Frozen Camels.

Tim tužnim povodom Hodžić, jedan od najtalentiranijih mladih reditelja u regionu, poznat po režiji višestruko nagrađivanog filma "Scream for me Sarajevo", potpisuje režiju novog spota za pjesmu "Alhambra", koju je napisao lider "smrznutih kamila" Emir Bukovica.

U spotu su korišteni dijelovi Hodžićevog filma "Behar", snimljenog u produkciji Prime Timea iz Sarajeva.

"Od trenutka kada sam vidio ovaj Tarikov film shvatio sam da on nosi istu emociju koju sam ja imao kada sam pisao pjesmu 'Alhambra', koju sam posvetio 'bosanskoj Alhambri', Srebrenici. Dakle taj očajnički bol i vapaj za mirom i smirajem, kao i želja da se tragedija Srebrenice više nikad, nigdje i nikom ne ponovi", rekao je Bukovica.

Premijera spota za pjesmu “Alhambra” desit će se tiho i bez ikakve medijske pompe na službenoj YouTube stranici grupe Emir & Frozen Camels.

"Emirova ideja da ukrstimo dvije forme umjetnosti, film i muziku, u zajedničku priču mi se jako svidjela. Dugo se poznajemo i uspješno sarađujemo, pa se nadam da će se ta naša sinergija osjetiti i u ovom spotu koji i upozorava da se tragedija Srebrenice nikad ne smije zaboraviti", kazao je Hodžić.