Čestitao mu i klub
2

Svjetski prvak u nogometu ostvario dječački san skupivši sve Pokemon karte

H. H.
Kramer je igrao u finalu Mundijala 2014. godine protiv Argentine (Foto:Instagram)
Kramer je igrao u finalu Mundijala 2014. godine protiv Argentine (Foto:Instagram)
Na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. godine u Brazilu ostvario je san osvojivši titulu prvaka s Njemačkom, a nogometaš Borussije M'Gladbach Christoph Kramer sada je ostvario i još jednu veliku želju iz djetinjstva.

Naime, on je napokon uspio skupiti sve Pokemon karte što mu je bio hobi još od djetinjstva. Otkrio je to sam na društvenim mrežama, tačnije na Instagramu, a o tome je govorio i za poznatu stranicu SportBible.

"Pretpostavljam da je svako dijete rođeno 1990-ih bilo veliki ljubitelj Pokemona. Bilo je sjajno sakupljati Pokemon karte u osnovnoj školi i uvijek je bio dječiji san skupiti ih sve. Moram reći da sam i neke karte kupio da upotpunim kolekciju, ali nisam puno platio. Ne znam tačno koliko sada vrijede, ali nadam se da vrijeme ide u moju korist. U svakom slučaju, nikada ih ne bih prodao. Mislim da je većina mojih saigrača učinila isto dok su bili djeca, ali sada su vjerovatno poklonili svoje karte ili su prestali da ih sakupljaju. Rekli su mi da me jako poštuju i pohvalili su me", rekao je Kramer.

Čestitke su stigle putem društvenih mreža i iz njegovog kluba, kao i od mnogobrojnih kolega.

Kramer je već godinama član Borussije M'Gladbach , a tokom karijere nastupao je i za Bayer Leverkusen i Bochum. Za njemačku reprezentaciju skupio je 14 nastupa, a bio je starter u finalu Mundijala u kojem je Elf sa 1:0 savladao Argentinu 2014. godine.

Ipak, teren je napustio u 31. minuti zbog povrede, a kasnije je izjavio da je nakon jednog udarca u glavu u tom meču na trenutak izgubio i pamćenje.