Dokaz da vrijeme "leti"
42

Susrele se nogometne ikone od kojih je Evropa strahovala, suočili su se kao treneri

D. P.
Torres i Van Persie (Foto: Twitter)
Torres i Van Persie (Foto: Twitter)
U duelu omladinske Lige prvaka između Feyenoorda i Atletico Madrida s dvije strane mogli smo vidjeti prave dvije nogometne legende na trenerskim pozicijama, dvojicu velikih napadača ovog stoljeća.

Juniori Atletico Madrida upisali su pobjedu rezultatom 1:0 na gostovanju Feyenoordu, a pažnju fanova privukla su imena trenera s obje strane.

Riječ je o Robinu van Persieju s jedne te Fernandu Torresu s druge strane. Van Persie vodi juniore Feyenoorda, dok je Torres na klupi omladinskog sastava Atletico Madrida.

Kamere su "uhvatile" dvojicu trenera u srdačnom zagrljaju i razgovoru prije utakmice, a mnoge popularne sportske stranice na društvenim mrežama zapitale su se kako bi izgledalo da je neki tim imao tandem Van Persie - Torres zajedno u napadu u njihovim najboljim danima.

Legendarni Nizozemac Robin van Persie bogatu karijeru završio je 2019. godine upravo u Feyenoordu, čije juniore danas vodi i gdje je počeo igračku karijeru. Najveći trag ostavio je u Arsenalu i Manchester Unitedu, a u Premier ligi postigao je čak 144 gola.

Iste godine karijeru je završio i Fernando Torres. Igrao je u velikanima poput Liverpoola, Milana, Chelseaja i Atletica, a istakao se osvajanjem najvećih trofeja u svijetu nogometa (Svjetsko prvenstvo, dva evropska prvenstva, Liga prvaka...).