Revanš meč prvog kola
102

Juniori Sarajeva će danas osjetiti čari Lige prvaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

E. K.
Slavlje juniora Sarajeva nakon gola protiv ukrajinskog sastava (Foto: FK Sarajevo)
Slavlje juniora Sarajeva nakon gola protiv ukrajinskog sastava (Foto: FK Sarajevo)
Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo će danas ugostiti ukrajinski Ruh u revanš meču prvog kola Omladinske Lige prvaka.
Nakon 1:1 u prvom susretu odigranom prije tri sedmice, aktuelni prvaci naše domovine gaje nadu u prolazak dalje i nove izazove u Evropi.

Sarajevo se u prvom susretu predstavilo u sjajnom svjetlu, imalo je i vodstvo zahvaljujući golu Bakira Nurkovića, no na kraju su se domaći uspjeli vratiti i doći do izjednačenja rezultata.

Upravo je Nurković govorio na jučerašnjoj pres konferenciji gdje je iskoristio priliku da pozove sve navijače da dođu na stadion Asim Ferhatović Hase.

"Ostvarili smo dobar rezultat pred današnji revanš. Vidjeli smo njihove dobre i loše strane i sigurno će nam biti lakše da pokušamo pred našim navijačima riješimo dvomeč u našu korist", rekao je kapiten Bordo nada.

U slučaju prolaska dalje, Sarajevo će igrati protiv boljeg iz meča u kojem će snage odmjeriti Famalicao i Midtjylland. Rezultat u prvom meču je bio 2:2.

Dodajmo da Sarajevo u sjajnoj situaciji dočekuje ukrajinski sastav budući da je u deset utakmica juniorske Premijer lige BiH zabilježilo devet pobjeda uz remi i suvereno prvo mjesto na tabeli.

S druge strane Ruh je trećeplasirani na tabeli sa 24 osvojena boda iz 11 odigranih utakmica, a ispred njih su samo velikani ukrajinskog nogometa Shakhtar Donetsk i Dynamo Kijev.

Glavni sudija meča je Maria Alexandru Barbu iz Rumunije sa pomoćnicima Georgeom Florinom Neacsuom i Adrianom Vornicuom također iz Rumunije dok je četvrti sudija Nihad Ljajić iz naše domovine.

Utakmica Sarajevo - Ruh se igra danas na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 16 sati, a ulaz je besplatan.