"Za Bjelorusiju trebam najbolje"
0

Sušić vraća Begovića u reprezentaciju

Piše: Nedžad Jamaković
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić pozvat će golmana Stoke Cityja Asmira Begovića uoči dvomeča sa Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za EURO 2012.

Popularni Pape je za Sarajevo-x.com istakao da nikad nije ni odustao od Begovića, ističući kako je u više navrata navodio da cijeni njegov kvalitet.

"Pred nama su dvije ključne utakmice i trebaju mi najbolji. Begović je svakako među njima", kaže Sušić. U Bjelorusiji 2. septembra selektor neće kalkulisati, nego će ići na pobjedu, baš kao i nekoliko dana kasnije, kad ćemo istog protivnika dočekati u Zenici.

"Moguće je da nam četiri boda budu dovoljna za drugo mjesto, ali isto tako ta četiri boda nam nisu garancija. Rumuni su se vratili, imaju izuzetno dobru ekipu i vrlo ozbiljno konkurišu za drugo mjesto. Stoga, mi ćemo pokušati pobijediti Bjeloruse u obje utakmice. Gledao sam njihove utakmice koje su igrali u ovim kvalifikacijama i nisu me impresionirali. Smatram da mi imamo bolje i kvalitetnije igrače, što se vidi i iz toga za koje klubove igraju naši, a za koje njihovi reprezentativci", optimističan je Sušić, ali i oprezan:

"Naravno, riječ je o dvije ključne utakmice i za nas i za Bjelorusiju i stoga neće biti nimalo lako. Naš protivnik će kući sigurno imati veliku podršku, a pokazali su da znaju biti veoma nezgodni i na gostovanju".

Ipak, forma našeg napadača Edina Džeke puno znači za samopouzdanje selektora, ali i cijele ekipe uoči odlučujućih susreta.

"Svakako da nam je to važno. Vidjelo se protiv Grčke koliko nam znači Džekina dobra forma. Došao je zadovoljan i pun samopouzdanja jer je nekoliko dana ranije dao gol Manchesteru, a onda je opet pogodio na startu prvenstva. Već se ustalio u ekipi, igra u odličnoj formi i to nam svakako puno znači. Dakle, neizvjesno će biti, ali ćemo igrati otvoreno i na pobjedu, u obje utakmice", najavio je Sušić.

Vezani članci