Konačno otvorila dušu
92

Supruga slavnog nogometaša je plakala zbog selidbe u Saudijsku Arabiju, ali je gadno pogriješila

D. P.
Taylor je pogriješila u procjeni Saudijske Arabije (Foto: Instagram)
Taylor je pogriješila u procjeni Saudijske Arabije (Foto: Instagram)
Taylor Ward, supruga slavnog nogometaša Riyada Mahreza, konačno je objasnila kako izgleda život u Saudijskoj Arabiji nakon što je u suzama dočekala vijest o selidbi.

Mahrezova supruga postala je viralna prošle sedmice nakon što je njen snimak kako plače zbog selidbe u Saudijsku Arabiju postao hit na internetu. Bila je na plaži dok ju je Riyad nazvao i objasnio joj da bračni par seli u Saudijsku Arabiju i ona je ostala u nevjerici.

No, sada ističe da se dobro prevarila. U velikom intervjuu za Daily Mail otkrila je kako je prezadovoljna dosadašnjim dijelom života u Saudijskoj Arabiji, nakon što je njen suprug prešao iz Manchester Cityja u Al Ahli.

U razgovoru za ovaj britanski list ponovila je da je selidba za nju u Saudijsku Arabiju bio pravi šok, ali da je nakon pola godine u ovoj bliskoistočnoj zemlji bilo nevjerovatno.

"Do sada je iskustvo nevjerovatno. Naravno, nema alkohola pa neću popiti čašu vina, ali da budem iskrena, ima mnogo toga više nego što sam očekivala. Kada sam otišla na svoje prvo putovanje u Saudijsku Arabiju, vidjela sam Nando's (lanac restorana brze hrane). Bila sam jako sretna što sam vidjela", ističe kćerka nekadašnjeg nogometaša Ashleya Taylora i nastavlja:

"Atmosfera je samo malo drugačija. Vani je puno opuštenije i smirenije, dok je život u Manchesteru tako užurban. Uvijek se nešto događa i uvijek izlazimo na večere i s prijateljima. To je ono što mi vjerovatno najviše nedostaje, vidjeti porodicu i prijatelje, ali to nije nedostatak države. Ljudi su ovdje prema meni tako divni, ne možete to uporediti s Velikom Britanijom", dodala je Mahrezova supruga.

Taylor je otkrila da njen suprug i ona u skorije vrijeme neće seliti nigdje tako da je i odlazak samog nogometaša u neki drugi klub pod velikim znakom pitanja.

"Zasad uživam, jednostavno imam osjećaj kao da sam na odmoru. Nemam osjećaj da sam se tu preselila. Trenutno Saudijci gledaju da ublaže neka pravila oblačenja, a i opuštenije je od onoga što mi je prvi put rečeno. Zapravo, jako mi se sviđa i nemam šta zamjeriti do sada. Stvarno smo uživali. Upravo smo dobili svoju kuću ovdje pa sigurno ostajemo u Džedi i nećemo ići nigdje drugo. Imamo prekrasne plaže, trgovine i restorane. Nema potrebe da selimo bilo gdje drugo", zaključila je Taylor.