FIFA odobrila
54

Hadžikadunić ne mora u Rusiju, zbog rata u Ukrajini je dobio dozvolu za novu besplatnu posudbu

N. M.
Foto: HSV
Foto: HSV
Bosanskohercegovački reprezentativac Dennis Hadžikadunić (25), koji je još uvijek pod ugovorom s ruskim Rostovom, dobio je dozvolu FIFA-e da još jednu sezonu provede na besplatnoj posudbi van Rusije.
Svjetska krovna nogometna asocijacija samo je obnovila takvo svoje pravilo koje važi za igrače pod ugovorom s ruskim klubovima od početka agresije Rusije na Ukrajinu.
Hadžikadunićev ugovor s Rostovom važi do ljeta 2026. godine, trenutno jenaš štoper na posubi u njemačkom HSV-u, a ranije je bio i u španskoj Mallorci.

Kako je javio njemački Bild, za očekivati je da sada HSV zadrži Hadžikadunića i u narednoj sezoni, pošto je u aktuelnoj zadovoljio apetite trenera Steffena Baumgarta.

Ove sezone je Hadžikadunić na HSV nastupio 27 puta i postigao jedan gol, a nažalost njegov tim nije uspio izboriti povratak u elitni rang njemačkog nogometa.

Rostov se ranije žalio FIFA-i i UEFA-i zbog tretmana koji ruski klubovi imaju od početka agresije na Ukrajinu, ali to nije promijenilo ništa.

Inače, ruski klub je Hadžikadunića 2018. godine kupio od Malmoa za milion eura, a već dvije godine je prinuđen da ga pušta na besplatne posudbe.