Čeka se još jedno ime
171

Barbarez će u stručnom štabu imati i stranog pomoćnika, tek mu je 27 godina

N. M.
Montaža (Foto: I. L./Klix.ba)
Montaža (Foto: I. L./Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas je saopćio svoj prvi spisak Zmajeva otkako je preuzeo klupu našeg nacionalnog tima.
U odgovorima na pitanja novinara dotakao se Barbarez i svog stručnog štaba. Otkrio je da će ekipu, uključujući Spahića i njega, činiti čak 11 stručnjaka, a jedno ime posebno je zaintrigiralo javnost jer će u stručnom štabu biti i Finac Rasmus Jansson.

"Bit će nas ukupno 11, a još je otvoreno samo pitanje kondicionog trenera. Zlatan Bajramović i Mirko Hrgović su prvi pomoćni treneri, Ninoslav Milenković je treći pomoćni i šef skauta, skaut je i Saša Papac, a imamo Sinišu Mrkobradu za skauta golmana. Trener golmana je Kenan Hasagić, a imamo dva analitičara - jedan je Finac Rasmus Jansson, a drugi Jasmin Kolašinac koji nas je oduševio svojom pričom. Doveli smo 11 ljudi koje sam ja htio", objasnio je na konferenciji za medije Barbarez.

Rasmus Jansson je mladi 27-godišnji finski stručnjak iz Helsinkija koji je trenutno zaposlen i kao pomoćni trener u poljskom drugoligašu Motor Lublinu.

Rasmus Jansson, novi videoanalitičar u reprezentaciji BiH (Foto: Motor Lublin)
Rasmus Jansson, novi videoanalitičar u reprezentaciji BiH (Foto: Motor Lublin)

Ranije je Jansson radio i u juniorima Miedza, kao glavni trener je vodio finskog četvrtoligaša Herculesa, a bio je pomoćnik u hrvatskom Novigradu.

Posao videoanalitičara radio je u ekipi Pafosa, člana elitnog ranga kiparskog nogometa.

Očekuje se da do okupljanja bude riješeno pitanje kondicionog trenera Zmajeva pa nema sumnje da ćemo ubrzo saznati i njegovo ime.

Zmajevi će se pred prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom okupiti 29. maja, a potom će otputovati u Newcastle, gdje 3. juna igraju s Gordi Albionom.

Dan poslije direktno iz Engleske lete za Italiju, gdje BiH u Empoliju očekuje prijatlejski meč s Italijom 9. juna.