Užasno stanje
149

Stadion Otoka propada, umjesto nogometaša na njemu se okupljaju narkomani

N. M.
Ograda stadiona u katastrofalnom stanju (Foto: Čitatelj)
(Foto: Čitatelj)
Stadion Otoka u Sarajevu već više od dvije godine nije mjesto na kojem ljubitelji nogometa mogu gledati utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine ili barem Prve lige Federacije BiH, takmičenja koje je nekada igrao FK Olimpik.

Otoka je bila dom ovog kluba koji je ugašen nakon što je na proljeće 2021. godine ispao iz elitnog ranga bh. nogometa, a danas je stadion postao mjesto okupljanja narkomana koji se tu skrivaju kako bi konzumirali droge.

Iz fotografija koje nam je poslao čitatelj portala Klix.ba može se zaključiti da je stadion jako zapušten jer je njegov vanjski izgled zaista užasan.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Ogradu je već uveliko zahvatila hrđa i korozija, betonsko i travnato područje je u sve lošijem stanju, iz betona raste trava, a tamo gdje bi trebala biti uređena zelena površina trenutno je šipražje.

Službeni ulazi na stadion su devastirani, zaštitna ograda oko stadiona iskrivljena i u fazi rušenja bez svoje funkcionalnosti te predstavlja prijetnju za eventualne prolaznike.

Općina Novi Grad je ljeta 2022. godine uložila novac u projekat rekonstrukcije travnjaka ovog stadiona, koji je prethodno bio potpuno uništen, ali očito je nezainteresovanost nogometnih klubova za korištenje terena učinila svoje i stadion od tada nije redovno održavan.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Danas tako nekada premijerligaški stadion predstavlja jednu tamnu stranu naselja Otoka i općine Novi Grad koje Sarajlije izbjegavaju, naročito u večernjim satima, a fotografije koje pokazuju u kakvom je stadion stanju možete pogledati u fotogaleriji.